Modni objektiv: Slovenska blogerka v kosu garderobe, ki ga mora imeti vsaka ženska

Ana, 21 let: Ustvarja modni blog, podpira slovensko, trajnostno in unisex modo ter obožuje minimalizem.

5.4.2017 ob 7:30

1-min.JPG

V tokratnem Modnem objektivu predstavljamo Ano, plavolasko, ki že šest let ustvarja blog z imenom Blush, na katerem objavlja modne prispevke, zadnjih nekaj sezon pa je vključila še lifestyle in lepotne vsebine. 

Študentka umetnostne zgodovine in anglistike pravi, da ji je študij dal precej podlage in širine, saj širši kontekst umetnosti uporablja tudi pri fotografiji in pisanju, ker blog ustvarja v angleščini, pa ji prav pride tudi pri tem.

Od hobija do sanjske službe

Je bloganje njena sanjska služba? Seveda, saj ji daje možnost, da se predstavlja svetu in svoje ideje ter razmišljanje deli z občinstvom, hkrati pa vključuje vse svoje hobije – pisanje, fotografijo in stiliranje. Kot pravi, zgolj od bloganja pri nas (zaenkrat) težko preživiš, a z nekaj dodatnimi projekti sorodnih vsebin, se da tudi to.

2-min.jpg

Teden mode: Velik dogodek tudi za blogerke

Ljubljana je prejšnji teden gostila enega, v tem tednu pa še drugi fashion week, kjer bodo trende za prihajajočo sezono predstavili najbolj obetavni slovenski modni oblikovalci (in nekaj tujih). Tedni mode pa niso pomembni le zanje, prav poseben dogodek predstavljajo tudi modnim blogerkam.

Ana pravi, da takšni dogodki zahtevajo kup priprav, saj blogerke ogromno časa posvetijo temu, kaj bodo oblekle, pa tudi fotografiranju outfitov, pisanju o njih in promociji oblikovalcev. "Super je videti nove kolekcije v živo in v zaodrju poklepetati z oblikovalci, ki nam zaupajo o navdihu zanje," pravi Ana, ki se je na minulem LJFW udeležila revij oblikovalk Aleksandre Brlan in Janje Videc, ta teden pa gre še na revije Mercedes-Benz Fashion Weeka. 

Na MBFWLJ v kreacijah s slovenskim podpisom

Že ve, kaj bo oblekla? Outfite za teden mode si je za vsak primer pripravila skoraj dva tedna pred dogodkom. Tokrat bodo v etno slogu, s pridihom tradicije. Ker podpira slovensko modo v vseh pogledih, bo tudi na modnih revijah nosila domače kreacije – poleg vintage obleke bo nosila še delo Janje Videc in jakno Almire Sadar.

3-min.jpg

Kos, ki ga mora imeti v omari vsaka ženska: bela srajca

Ana, ki jo boste redko srečali brez črnega eyelinerja – njenega zaščitnega znaka, največ navdiha za svoje stajlinge najde kar na Instagramu, ogleda pa si tudi ulično modo tujih tednov mode.

V tokratnem Modnem objektivu smo jo ujeli v črnih širokih hlačah z belimi črtami iz Zare, ki so njen daleč najljubši kos v garderobi in udobnih širokih petkah iz Bershke. Nad to je oblekla klasično belo srajco, za katero pravi, da je ključen kos, ki ga mora imeti v omari vsaka ženska, saj ga lahko kombiniramo prav z vsem. In pod njo? Čipkast črn bralette, seveda. Od modnih dodatkov nosi vintage uro in rdeč choker, ki ga je tokrat nosila kar odvezanega.

Ljubiteljica minimalizma, monokromnosti, plastenja in mešanja printov

Blizu sta ji filozofija in estetika minimalizma, obožuje tudi monokromne outfite, pri katerih rada izpostavi en določen del in gradi okoli njega ter tako ustvari zgodbo. Je tudi velika zagovornica plastenja, drzno pa rada kombinira tudi različne vzorce. Zagovornica trajnostne mode ima rada tudi kose, ki jih lahko uporabi na več načinov in predvsem obleče večkrat, a v drugi kombinaciji. Ljubiteljica oversized in klasičnih modelov oblačil je tudi velika podpornica unisex mode, torej univerzalnih kosov, ki jih lahko oblečejo moški ali pa ženske. 

Več o njenem stajlingu vas čaka v fotogaleriji Modnega objektiva.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)