Modni objektiv: Obožuje tetovaže in piše knjigo o Ljubljančankah

Selma Špendl, modna navdušenka s številnimi tetovažami, ki bo pod drobnogled vzela Ljubljančanke.

21.6.2017 ob 7:10

2-min.jpg

Pred Modni objektiv je tokrat stopila Selma Špendl, gospodična, ki smo jo pred časom spremljali na njenem modnem blogu Posh Underground. Blog danes sicer ni več aktiven, Selma pa pripravlja novo spletno stran, odraslo različico bloga, kjer bo pisala o modi, našlo pa se bo tudi kaj o potovanjih, ki so prav tako njena strast. 

Od njenih blogerskih začetkov do danes se je spremenilo marsikaj. Njen grunge slog je dobil bolj prefinjeno, a še vedno alternativno noto. Če je nekoč oboževala raztrgane najlonke, jih danes ne bi več oblekla, še vedno pa prisega na temne mat šminke.

1-min.jpg

Modna navdušenka trenutno dela še na enem posebnem projektu. Čez nekaj mesecev bo na police poslala knjigo o Ljubljančankah. V njej bo duhovito razmišljala o tem, kakšne smo Ljubljančanke, kaj nam je blizu in o čem razmišljamo. Navdušenka nad modo in ličili nosi tudi naziv umetnice ličenja, zato bomo v knjigi našli tudi nekaj ustvarjalnih make-up namigov.

In kakšen se ji zdi slog mestnih gospodičen? "Ljubljančanke smo skozi leta zelo napredovale, več si upamo in poskušamo nove trende, tudi kakšne, ki niso povsem običajni. Vseeno pa smo še vedno precej na varni strani," pravi Selma.

Pred Mičnin modni objektiv je stopila v prosojnem čipkasten krilu iz H&M-a, ki je pravzaprav dvojen kos oblačila, saj je nanj prišit še bodi. Med njiju je oblekla še črno usnjeno krilo, obute pa ima priljubljene Vanske, ki so obvezen del njene omare s čevlji. Nosi uro s podpisom Marc Jacobs, največ njenih oblačil je iz Topshopa, Emporiuma, Zare in H&M-a, veliko pa naroča tudi prek spleta.

3.jpg

Eden od njenih zaščitnih znakov so tudi tetovaže, ki jih naravnost obožuje. Vsaka nosi neko zgodbo in označuje prelomnico ali pomemben dogodek njenega življenja. Ima že idejo za naslednjo? Seveda! 

"Pred kratkim sem v sklopu Erasmusovega EVS projekta pol leta preživela na Finskem. To je bila izjemna izkušnja, ob tem pa sem lahko doživela še severni sij, polarne dneve in minus 24 stopinj Celzija. Za spomin na vse to, si bom kmalu omislila nov tatu," pravi Selma. Več o tistih, ki že krasijo njeno kožo, pa v spodnji fotogaleriji.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)