Modni objektiv: Nina Stanič, blogerka s svežim občutkom za estetiko

Nina Stanič je slovenska blogerka, ki navdušuje z estetskimi fotografijami, v kratkem pa pripravlja tudi delavnico, kjer lahko nekaj znanja na to temo ujamete tudi sami.

12.7.2017 ob 7:10

1-min.jpg

Pred Mičnin Modni objektiv je tokrat stopila Nina Stanič, simpatična Ljubljančanka, ki jo poznamo tudi po njenem estetsko dovršenem blogu. Gospodična, ki je svojih prvih nekaj let življenja preživela na Dunaju, je velika ljubiteljica vizualne umetnosti in glasbe, sicer pa na Akademiji umetnosti Univerze v Novi Gorici študira na smeri Fotografija in novi mediji.

Od bloga, fotografije do delavnic Insta utrinkov

Ljubezen do mode goji že od nekdaj, že v srednji šoli pa jo je prevzel blogerski svet. Leta 2014 je tako svoje blogerske sanje uresničila z modno obarvano platformo, ki ji je do danes spremenila ime, jo prenovila in ji dodala še več zavihkov. Velika ljubiteljica fotografije, ki se z njo aktivno ukvarja zadnji pet let, je na blogu pred kratkim dodala tudi del, namenjen prav fotografskim projektom. 

Poleg tega sta s fantom Žigom odprla tudi svoje podjetje, ki se ukvarja z vizualnimi komunikacijami, ustvarjata torej s fotografijo, videom in družbenimi omrežji in prav te dni sta pripravila poskusno delavnico Instagram fotografije. Glede na uspeh prve pilotne različice, lahko kmalu pričakujemo nekaj novega.

2-min.JPG

Od notranjega dizajna do življenjske prelomnice in tabu tem 

Na njenem blogu najdete tudi kotiček namenjen notranjemu dizajnu, še eni od njenih strasti, ki jih prav tako rada lovi v svoj objektiv, zadnje mesece pa je aktiven tudi del bloga, kjer piše o zdravju in dobrem počutju. 

Ta je posvečen spodbujanju ideje, da moraš biti najprej zadovoljen sam v sebi, s čimer je imela Nina od nekdaj težave. "Šele zadnje leto lahko o tem zares govorim, saj se mi je bilo težko odpreti bližnjim in sami sebi priznati, da imam težavo," pove Nina, ki je svojim sledilcem pred kratkim razkrila, da se že leta bori z motnjami hranjenja. Del bloga tako sledi njenemu napredku, hkrati pa želi, da se o takšnih stvareh začne glasneje govoriti. 

"To je pogost problem in ljudje se ne zavedajo, da je to bolezen. Tega si ne izbereš in tega si ne zeliš," pravi Nina. "Od dneva, ko sem objavila: 'Ljudje, imam težavo!', do danes, se je spremenilo veliko. Začela sem se spet normalno smejati in uživati življenje. Ne vedno, ne vsak dan, ampak v kakšnih trenutkih si končno lahko rečem, življenje je lepo," dodaja blogerka.

15-min.JPG

Od tetovaž do energije, ki jo oddajaš v pravih oblačilih

Modni objektiv jo je ujel v eni njenih najljubših oprav, ne moremo pa niti mimo njenih tetovaž, ki jih je trenutno (najverjetneje) 17, velik del njih pa je povsem impulzivnih. Kot pravi, nosijo zgodbo njenega notranjega razvoja. "Morda mi ni vseh lahko videti, ker za vsemi ne stojijo lepe zgodbe, ampak še vedno so to moje zgodbe. Verjamem, da moramo početi tisto, kar se nam tisti trenutek zdi prav in tega ne smemo obžalovati, saj je bila tisti trenutek to najbolj čista različica nas. Zakaj bi jo skrivali?" pravi plavolaska.

Njen modni slog se je razvijal skupaj z blogom in končno lahko reče, da ve, kaj obleči, da se dobro počuti. Čeprav se rada uredi in skoči v šik maksi obleko, pa prisega na povsem klasične kose, na primer na kavbojke in belo majico. Na prvo mesto tako postavlja udobje.

"Ko ti je udobno, drugače funkcioniraš in bolj si sproščen. Pomembna je energija, ki jo oddajaš, ne, kako si oblečen. Ko najdeš pravi jaz, prave obleke kar padejo nate," pravi Nina, ki resnično verjame, da je to, v kar se oblačimo, v kakšnem okolju živimo in v kakšnih odnosih smo, odraz tega, kakšni smo navznoter. "Ko najdeš sebe, najdeš tudi svoj stil."

Pred Mičnin objektiv je tako stopila v Adidasovih natikačih, ki so njeni najljubši, hlačah iz butične trgovinice Almaplena na Nazorjevi, bodiju iz Intimissimija in prosojni srajčki iz H&M-a. Nikoli ne sname svojih dveh prstanov, ki imata zanjo prav posebno vrednost, njena ura je znamke Daniel Wellington, zapestnica nosi podpis Pandora, model Diorjevih očal pa sovpada z njeno pojavo – So Real. In kdo je Karl (Lagerfeld)? Torbica, seveda. Več o njenem stajlingu ujamete v spodnji fotogaleriji.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)