Modni objektiv: Tina Tanko, stilistka, ki obožuje mešanje vzorcev

Tina Tanko je komunikologinja, ki se poklicno ukvarja z modo, obožuje surfanje in ni zaprisežena minimalizmu.

16.8.2017 ob 6:01

1-min.jpg

V tokratni Modni objektiv smo ujeli Tino Tanko, stilistko, ki svoj pečat dodaja v domačih in tujih oglasih ter modno novinarko, ki piše o trendih in ustvarja modne editoriale, kjer prav tako najdete njene stajlinge. Po izobrazbi je sicer komunikologinja, a jo je od nekdaj vleklo v modne vode. Nekje vmes jo je skoraj zaneslo v študij oblikovanja nakita, velik del njenega življenja pa oblikuje tudi surfanje. 

Kakšno leto je tako preživela na Kanarskih otokih, kjer je delala pri surf šoli, izbira počitniških destinacij pa je še danes odvisna od tega, ali lahko tam surfa. Pravi, da bo nekoč živela na plaži, kjer bo dovolj valov, do takrat pa ostaja modni multipraktik.

2-min.JPG

Ker kot stilistka dela pri produkciji oglasov na eni in modnih editorialov na drugi strani, ima na oblačenje dva pogleda, enega strožje določenega in drugega, kjer lahko svojo kreativnost spusti z vajeti. Kot stilistka oblačila in kombinacije najraje preizkusi kar na sebi, stajlinge pa nato fotografira in si olajša delo na terenu.

Njen slog je eklektičen, raje od minimalizma pa kombinira različne stvari – predvsem jo navdušuje mešanje različnih potiskov, ki se jih Slovenci še vedno tako bojimo. Med slovenskimi modnimi blogi pogreša dekleta, ki bi imela nekoliko drugačen slog, ki ne bi bil suhoparen in kloniran. Med tujimi blogerkami pa prisega na Leandro Medine, ki stoji za stranjo Man Repeller. 

Čeprav tudi sama pogosto zavije v Zaro in H&M, največ nakupuje kar na potovanjih ali prek spleta – prisega na Weekday, všeč sta ji tudi znamki Scotch & Soda in MAX&Co in čeprav ima rada kakovostna oblačila, ne prisega na drage znamke.

3-min.JPG

In v kakšnem stajlingu jo je ujel Mičnin objektiv? Majica s kaktusi in napisom je znamke Lili in Roza, hlače je na razprodajah za 10 evrov našla v Zari, čevlje je kupila v Massu, cekar v Mangu, sončna očala znamke Tens je dobila od sodelavk za zadnji rojstni dan, Pandorin prstan pa pred leti od babice in dedka. Vintage ura je bila od očeta, zapestnica pa je delo njene prijateljica, ki je nekoč ustvarjala pod znamko Sincerely Delightful.

V objektiv smo ujeli tudi zanimivo tetovažo, ki je nastala kot spomin na življenje na Fuerteventuri, eno od prelomnih in zelo posebnih obdobij njenega življenja. Po tem Kanarskem otoku je namreč vedno nosila steklen turkizen obesek z leopardjim vzorcem in v obliki srca, ki ga je kupila na tamkajšnjem bolšjem trgu. Ker je to njena najljubša barva in živalski vzorec ena njenih obsesij, je spominek dočakal tudi nekoliko bolj večno obliko. Več pa v spodnji fotogaleriji.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)