Modni objektiv: Nika, dolgolaska s hobijem, ki ne bo ostal le to

Nika: Obožuje make-up, z njim pa si želi tudi zgraditi kariero.

16.5.2018 ob 2:16

micna_modni_trendi_pomlad.JPG

V tokratnem Modnem objektivu smo se bolj kot modi posvečali lepoti – ličenju! Tokrat smo v objektiv ujeli Niko. Prihaja iz Mozirja – iz Savinjske doline, v Ljubljansko kotlino pa jo je prinesel študij grafike in oblikovanja na Naravoslovnotehniški fakulteti. Čaka jo še diploma, ob študiju pa dela tudi kot umetnica ličenja za Bobbi Brown. 

"Našla sem hobi, za katerega ne želim, da ostane le to. Vseeno pa hočem najprej dokončati neko šolo, mislim, da je širjenje spektra znanj dobra naložba za prihodnost. Razmišljam še o magisteriju iz marketinga, kar bi mi lahko prišlo prav vnaprej tudi pri make-upu," o svojih načrtih za prihodnost razmišlja Nika.

micna1.JPG

Učenje ličenja s tutoriali in knjigami!

"S selitvijo v Ljubljano se mi je odprlo več priložnosti za ustvarjanje z make-upom in eksperimentiranje v tej smeri. Še vedno pa sem tako blizu doma, da lahko za konec tedna zbežim v naravo in v malo bolj umirjen svet," nam je pojasnila Nika, ki ji je svet ličil zelo pri srcu, glede na to, da študira v nekoliko drugi smeri, pa najde tudi čas za izobraževanje v ličenju. Velik del znanja o ličilih je pridobila na spletu, kot samouk pa prisega tudi na knjige, saj jo zanima tudi zgodovina ličenja. Ja, prav ste prebrali, ni vse v YouTube filmčkih! 

Make-up: Vse ali nič!

Ljubiteljica ličil priznava, da zanjo pri ličilih velja pravilo: vse ali nič. Kar pomeni, da njen make-up nikoli ni narejen le na polovico. Zgolj maskara ali samo puder ne pridejo v poštev. "Če si nanesem že puder, moram dodati še bronzer. In še vedno nekaj manjka, zato dodam še rdečilo. In še malo posvetlim, dodam highlighter. Potem grem na oči in če sem naredila že to, obrišem še obrvi. In ko si že tako daleč, pač dodaš še šminko," nam v smehu razloži Nika. Vseeno pa jo boste srečali tudi povsem brez ličil. Le kadar jih bo imela, bodo dodelana do potankosti. Brez polovičarstva.

micna11.JPG

Črnino razbija s pastelnimi toni

Ker njena služba zahteva modni kodeks – strogo črnino – je tudi njena omara zadnje čase precej temačna. A brez skrbi. To črnino najraje razbije s svetlimi kosi, kot je blazer, v katerem je stopila pred Mičnin objektiv. Sicer prisega tudi na svetlo modro barvo in pastelne odtenke, najraje pa zavije v Zaro in Mango. Več o njenem stajlingu in ličilih pa preverite v spodnji fotogaleriji.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)