Modni objektiv: Bodoča strojnica, ki je v Ljubljani našla svoj slog

Eva Lampret: študentka strojništva z najširšim možnim nasmehom in samosvojim slogom.

20.12.2017 ob 6:15

1-min.JPG

V zadnji letošnji Modni objektiv smo ujeli Evo Lampret, plavolasko iz Ivančne Gorice, ki se je ob študiju strojništva preselila v Ljubljano. Prihod v prestolnico pa je poleg karierne usmeritve prinesel tudi nekaj sprememb v njenem modnem slogu. Kako se je znašla v strojništvu, ki je med dekleti sicer manj pogosta karierna izbira?

2-min.JPG

"Že od otroštva me je vleklo v arhitekturo, a sem se mogoče malo ustrašila same sebe, saj ta zahteva veliko kreativnosti. Tudi strojništvo me zanima že od nekdaj, ko sem v očetovi delavnici razstavljala, ustvarjala in vijačila. Enkrat sem se celo tako urezala, da sem pristala na urgenci, na roki pa imam še danes mini brazgotino, ki je očitno začrtala mojo karierno pot," nam v smehu zaupa plavolaska, ki na to, kako zahteven je njen študij odgovarja: 

"Ne maram samopomilovanja, če me kdo to vpraša, vedno odgovorim, da z nekaj truda nobena stvar ni težka. Če se učiš, boš zmogel in tako je povsod, brez vloženega dela iz ničesar ni nič. Je pa veliko stvari, ki jih moraš znati in nekoliko lažje je tistim, ki nam gredo naravoslovni predmeti," pojasnjuje Eva, ki se ob magisteriju namerava usmeriti v proizvodnjo, v prihodnosti pa si želi izpiliti znanje strojniških programov za risanje.

3-min.JPG

Ne mara biti kot lutka iz Zare 

In v čem jo je ujel modni objektiv? Eva obožuje pisane nogavice, v njenem stajlingu pa boste ponavadi ujeli vsaj en kos, ki malo izstopa in jo ločuje od množice. "Ni mi všeč, da si oblečen kot vsaka druga punca na ulici, ki je videti kot lutka iz Zare," razmišlja plavolaska, ki v omenjeni verigi trgovin z oblačili hitre mode sicer rada nakupuje tudi sama, a trik je v uravnoteženem in svojevrstnem kombiniranju kosov, ki jih prilagajaš glede na svojo postavo in druge karakteristike. Prisega tudi na Vanske – njeni imajo namesto vezalk ježke –, pred objektiv pa je stopila v gigantskem črnem plašču in Zare s praktičnim pasom, v toplem modrem puloverju in črni obleki.

Minimalizem v ličenju in kičenju

Eva prisega na naraven make-up, torej na dobro podlago, urejene obrvi in maskaro, ki pa jo vedno nanese le na zgornje trepalnice. Tudi nakita ne nosi, izjema je piercing v jeziku.

4-min.JPG

Izoblikovanje sloga zahteva svoj čas in svobodo 

Njen slog pa ni bil vedno tak. Pred leti so bili njeni lasje precej daljši, njeno zapestje je krasila Michael Kors ura, praktične nahrbtnike in eko vrečke, na katere prisega danes, pa je takrat nadomeščala Korsova torbica. Tudi njena oblačila so bila precej bolj elegantna, a je selitev v Ljubljano vplivala tudi na njen modni slog. "Nisem več ta mainstream lutka iz Zare, šele v mestu sem si dovolila biti to, kar sem. Precej bolj sproščena in malce drugačna. Zdi se mi, da v večjem mestu lažje izražaš svoj slog. Letos sem bila v Berlinu in neverjetno je, kako se pozna sproščenost ljudi, ki drugih ne sodijo na podlagi sloga. Tam si lahko oblečen najbolj nenavadno na svetu, pa te zaradi tega nihče ne bo dvakrat ali postrani pogledal in se s tabo obremenjeval. Pri nas še nismo tako daleč, tu se še vedno bolj sekiramo, ko nas nekdo čudno pogleda," razmišlja Eva. Njen tokratni stajling ujamete v spodnji fotogaleriji.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)