Modni objektiv: Maša Črešnik, od sramežjivega dekleta do modne blogerke

Maša Črešnik, 23 let: blogerka, ki prisega na pastele in elegantno, a moderno klasiko.

6.12.2017 ob 8:25

3-min.JPG

V tokratnem Modnem objektivu gostimo Mašo Črešnik, blogerko iz Maribora, ki jo poznamo tudi pod imenom Glamor. Triidvajsetletna modna navdušenka je v blogerskem svetu kakšno leto, a je o svoji platformi razmišljala že dolgo pred tem. "Vedno mi je bilo všeč, kako se punce s pomočjo blogov izražajo, pokažejo, kdo so in kaj delajo, razvijajo svojo kreativnost in pokažejo, česa so sposobne in kako se znajo stvari lotevati kljub preprekam. Mislim, da z blogom lahko zrasteš tudi osebnostno," nam pojasni Maša, ki je imela pred blogerskim življenjskim slogom nekaj težav z navezovanjem osebnih stikov in strahov pred tem, da bi bila v središču pozornosti. "Bilo me je sram biti v ospredju, raje sem le stala zraven in poslušala. A nekako se naučiš iti prek svojih strahov, le tako lahko zrasteš," razmišlja simpatična Štajerka.

2-001-min.JPG

Bloganje kot sodobna različica marketinga 

Maša se je sicer po gimnaziji vpisala na Ekonomsko fakulteto v Mariboru in se usmerila v marketing. "Čeprav je pred študijem trenutno bolj v ospredju blog, sem iz šole potegnila veliko, kar mi danes pride prav pri bloganju. Tudi pri tem gre za neke vrste marketing, za njegovo bolj sodobno različico in to mi je v pomoč," pojasni Maša, ki od bloganja zaenkrat še ni živi, opaža pa, da se stvari pri nas spreminjajo v pozitivno smer. 

"Zdi se mi, da podjetja vedno bolj cenijo blogerje, influencerje, jim postaja jasno, koliko dela in opreme vložimo v svoje objave in da imajo od sodelovanj veliko tudi oni," dodaja blogerka, ki pa se iz Maribora pogosto odpravi v prestolnico, saj je blogerske scena tu nekoliko bolj razvita. "Večina dogodkov se odvija v Ljubljani, tudi sedeži podjetij so tu. V Mariboru je manj blogerk kot v Ljubljani, zato je povsem smiselno, da me prihajamo sem. Trudimo se, da pridemo na vedno več dogodkov, ker je to pomembno za našo predstavitev, da podjetja vidijo, da smo prisotne in nas to zanima," razloži.

1d-min.JPG

Od mode do lepote 

Glamor blog je torej prostor, kjer ustvarja, piše o modi, oblačilih, kombinacijah, barvah in vzorcih, pa tudi o lepotnih ritualih. Del ustvarjalne ekipa pa je tudi njen fant, ki jih daje navdih in opravlja vlogo fotografa, ki stoji za vsemi njenimi objavami.

Nevtralno in pastelno

In njen modni slog? Maša prisega na moderno, a elegantno klasiko, na pastelne in nevtralne barve, večina njene garderobe pa je iz Zare in Manga. Mična jo je ujela od glave do pet oblečeno v kose iz Manga. Torej v puhasto, mehko in toplo "teddy bear" jakno, ki je letos med najbolj vročimi zimskimi kosi in gležnjarjih z že vgrajeno nogavičko, ki so prav tako hit letošnje zime. Vzorec njene obleke je bil hit že v sedemdesetih letih in danes ostaja nesmrtna klasika.

 

9-min.JPG

Minimalizem tudi pri ličenju

Za razliko od trenutnih generičnih trendov ličenja na Instagramu, Maša prisega na minimalističen in čim bolj naraven make-up. In nakit? Ogrlica je prvo fantovo darilo, ki ga že kakšnih osem let nosi skoraj vsak dan, saj naj bi ji prinašalo srečo, Pandorina zapestnica je nova pridobitev, krasijo pa jo že obeski iz vseh mest, ki jih je obiskala letos. Pri uhanih ostaja pri klasiki, biserčki s podpisom Swarovski. V čem smo jo ujeli med njenim obiskom Ljubljane, preverite v spodnji fotogaleriji.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)