Modni objektiv: Andrea Vrhovec, kameleonka, ki vihti škarje

Pred tokratni Modni objektiv je stopila frizerka, ki pogosto eksperimentira kar na sebi.

25.10.2017 ob 7:30

2-min.JPG

Mična je tokrat pred objektiv postavila Andreo Vrhovec, priznano domačo frizerko, ki se pri 26 letih lahko pohvali s skoraj desetimi leti frizerske kariere, hair stilistka in coloristka pa je tudi lastnica frizerskega salona v Ljubljani, ki ga je odprla pri dvajsetih letih. V novem letu bo poslovno pot razširila z novo zgodbo, ki za zdaj ostaja skrivnost. Kot pravi, je pomembno, da se tudi frizerji ves čas izobražujejo in spremljajo trende na tem področju, prav zato se v kratkem odpravlja v Milano, kjer bo tehnike striženja in barvanja izpopolnjevala pri priznanemu libanonskem frizerju Mounirju. 

Kameleonka, ki se spremeni vsak mesec 

"Vedno sem želela biti malo drugačna. Vsak dan sem želela biti drugačna, pravzaprav! Začela sem s spreminjanjem same sebe, mislim, da sta se s tem tudi hitreje razvijala moj slog in osebnost. In ko sem osvojila spreminjanje sebe, sem to začela početi še na drugih," o svojih začetkih v svetu pričesk razmišlja Andrea, ki sicer poleg salonskega dela sodeluje tudi na različnih snemanjih.

1-min.JPG

Andrea je sicer znana po tem, da jo boste en dan videli z dolgimi blond lasmi, že prihodnji teden bo temna kratkolaska, ki že razmišlja o divje rdeči pričeski, pred leti pa ste jo lahko pomotoma zamešali z Amber Rose, saj si je lase pobrila in pobarvala na blond.

Mična jo je ujela s kratko temno pričesko, ki je je ravnokar zamenjala, kar se zgodi skoraj enkrat na mesec. "To je v meni, ne morem drugače," nam zaupa Andrea, ki za svoje preobrazbe pogosto poskrbi kar sama, kar vključuje barvanje, striženje in celo podaljševanje las.

In kako to prenašajo njeni lasje? "Na srečo imam precej hvaležne in trpežne lase, zelo pomembna pa je tudi pravilna nega, ne le pri frizerju, ampak predvsem doma," nam zaupa frizerka, ki od naravnih pripomočkov prisega na nego s kokosovo mastjo ali medom.

Bolj kot trende obožuje posebne kose 

Andrea je pred objektiv stopila v visokih škornjih iz Asosa, ki segajo nad kolena in jih na ulici na vidimo prav vsak dan. "Bolj kot modne trende obožujem posebne kose. Všeč mi je, če se v stajlingu meša več zgodb," pravi Andrea. Pajkice, baretko in uhane ima iz trgovine Mango, pulover pa je iz Zare. Fotografije Andreinega dela sicer najdete tudi na njenem Instagramu pod imenom @andrea.vrhovec, njen stajling v celoti pa ujamete v zgornji fotogaleriji.

Fotografije in besedilo: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)