Klišeji potrjeni: moški hočejo vitke, ženske bogate

Raziskava kalifornijske univerze potrdila dva največja klišeja v razmerjih!

3.10.2015 ob 12:15

shutterstock_79626070.jpg

Dejstva so končno znana, klišeji potrjeni: moški hočejo vitke, ženske bogate. Tako je pokazala raziskava kalifornijske univerze Chapman, v kateri je sodelovalo več kot 28.000 moških in žensk.


Že slediš Mični na Facebooku?

Več kot osemdeset odstotkov moških si želi vitke partnerice, poroča britanski časnik Independent, takšna ženska jim je pač idealna, pojasnjujejo, medtem ko je videz najpomembnejše merilo petdesetim odstotkom žensk. Mnogo več, kar 97 odstotkov, pa jih pričakuje, da bo njihov izbranec finančno stabilen in jim bo omogočal varno prihodnost – denar je pri moških na drugem mestu, da je ženska karierno uspešna, si jih namreč želi 74 odstotkov.


Preberite si še:

shutterstock_283984712.jpg

Raziskava je pokazala, da je videz pomemben vsem tistim, ki tudi sami veliko vlagajo v svojo eleganco in privlačnost. Jasno je postalo še, da so tako moškim kot ženskam s starostjo vitkost, premoženjski status in poslovne ambicije manj pomembni pri partnerju kakor v mlajših letih.

Pa si poglejmo še nekaj klišejev, ki so dobili potrditev v znanosti. Ko si zaljubljen, se čas ustavi, pravijo mnogi, raziskava univerze Seattle Pacific pa je dokazala, da trditev tudi drži: kdor se je znašel v vrtincu ljubezni, hodi počasneje kakor tisti, ki nimajo sveže razburkanih čustev, in to za kar sedem odstotkov. Dejstvo je tudi, potrjuje univerza Florida State, da ima zaljubljeni moški oči samo za svojo izbranko: med preprostim poskusom so moškim v resni zvezi kazali fotografije drugih žensk, a so vsakokrat pogledali proč. Znanstveniki domnevajo, da predanost, iz katere je družba razvila monogamijo, izvira iz naravnega nagona za zaščito svoje družine in potomcev.

shutterstock_128266820.jpg

Za konec pa večni dvom: ali moški resnično ne razumejo žensk? Tako je, so dokazali nemški raziskovalci, moški preprosto ne morejo razbrati čustev iz partneričinih oči, mnogo lažje pa dojamejo, kaj se plete po glavi drugemu moškemu, razloge gre znova iskati v evoluciji in predvidevanju nevarnosti, za katero je bil največkrat kriv drugi moški.

Avtorica: E. B.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)