Curving: Trend zmenkarjenja, ki nam para živce

Svet zmenkarij nam zahvaljujoč družbenim omrežjem vsak mesec prinese kakšen nov izraz, ki upodablja nekaj, česar morda pred leti nismo doživljali.

29.11.2018 ob 4:52

curving_par_ljubezen_punca_fant_telefon_friendzone_zmenki_milenijci.jpg

Se še spomnite časov, ko smo se v porastu tehnologije prvič začeli spoznavati z izrazi, ki so jih prinesla družbena omrežja? Na primer LOL in BRB, ki sta nastala med dopisovanjem in igranjem igric prek spleta.

Z družbenimi omrežji se je razvila povsem nova terminologija. Selfieji, lajkanje oziroma všečkanje, pa storyji, tagi in oznake so nekaj, kar je neznanka ljudem, ki ne uporabljajo socialnih omrežij. A če smo iskreni, teh ni več veliko.

Od friendzona, orbitinga do curvinga … Čakaj, kaj?! 

S Facebookom in Instagramom je prišla nova govorica, pa tudi novi načini zmenkarij. Ti pa prav tako zahtevajo nova poimenovanja pojavov, ki smo jim priča na spletu. Tako smo že pisali o tem, kaj je v svetu zmenkov ORBITING (tukaj) in kaj je to FRIENDZONE (tukaj). 

Tudi zmenki danes niso več tisto, kar so bili nekoč. V času zmenkarij babyboomerjev se namreč nihče od njih ni skregal, ker mu partner ni všečkal fotke, ker je pod sporočilcem pisalo "seen", pa mu ta nanj ni odgovoril ali pa ker je bil na fotografiji označen skupaj z dekletom, za katerega izvoljenka še ni slišala.

In če še vedno mislite, da milenijci preveč komplicirajo pri izbiri svojih izbrancev, le pomislite na tole. Milenijci morajo danes paziti na ghosting. Torej na situacijo, v kateri simpatije izginejo iz njihovega življenja tako, da jih izbrišejo iz vseh omrežij. Brez pojasnil in opozoril.

Ali pa na orbiting, pojem, ko vam nekdo da vedeti, da z vami noče ničesar romantičnega, a vam vseeno všečka vsako fotografijo in priteguje vašo pozornost, čeprav pravi, da je noče.

Psi, ki lajajo, a ne smejo gristi 

Kakorkoli. Če ste z zgornjimi izrazi že na tekočem, naj vam predstavimo čisto svežega. Čeprav zanj skoraj gotovo še niste slišali, pa je velika verjetnost, da ste se z njim srečali že v praksi. To je curving. 

Osebe, ki prisegajo na curving, so tiste, ki ne bodo izginile iz vašega življenja, hkrati pa vam ne bodo dale tistega, na kar upate. Niti vam ne bodo dale konkretnega odgovora, kaj od vas sploh hočejo. 

Tipičen primer curvinga je situacija, v kateri se s simpatijo dopisujete vsak dan ves teden (če ne dlje), ko pa končno zberete pogum in jo povabite na zmenek, zamenja temo. In potem? Potem klepetanje nadaljuje, kot da ni bilo nič.

Eden od primerov je tudi večdnevno klepetanje, ki pa nekega dne ponikne. Ko ste že malo pozabili nanj in si opomogli, pa se vam spet oglasi z izgovorom tipa: "Oprosti za pozen odgovor, res sem imel polne roke dela z *vstavi predvidljiv beden izgovor*."

Zakaj hudiča se torej ukvarja z vami, če hkrati od vas ne želi ničesar konkretnega? Odgovor naj bi se skrival v sledečih dveh razlogih. 

Ta metoda odgovarja ljudem, ki se želijo z vami videvati ali zgolj virtualno flirtati le občasno, morda pa jih zanima le fizični aspekt odnosa. Vsekakor pa se na vse načine želijo izogniti resnemu pogovoru o vajini prihodnosti. Vajinega odnosa torej ne želijo zares definirati. 

Druga skupina, ki uporablja curving pa je tista, ki je že v eni resni zvezi, a vseeno uživa v flirtanju z drugimi in pozornosti. Psi, ki lajajo, gristi pa ne smejo, torej. In če jih boste nekoč postavili pred dejstvo, zakaj so to počeli, bodo stvar zanikali, češ, da je bilo vse skupaj zgolj prijateljsko klepetanje.

Če vam vse skupaj zveni noro komplicirano, imate prav, saj tudi je. Če ste torej samski in v iskanju zaupanja vrednega partnerja, bodite pripravljeni tudi na najhujše. Vseeno – iz takšnih zgodb se naučite potegniti tudi kaj dobrega in se vsaj malo zabavajte. Zakaj? Ker življenje z desetimi mačkami morda res ni boljša ideja.

Avtor: F. M.
Foto: Thinkstock

PREBERITE ŠE: Kako instagram uporabiti za osebno promocijo, ki ljudem ne bo šla na živce ALI Influencer: poklic, ki to ni že sam po sebi

Priporočamo tudi: Orbiting: nov trend v svetu zmenkarij med mladimi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)