Nove smernice v vašem domu

Majhne spremembe bodo ustvarile sodobno domovanje.

2.2.2016 ob 2:00

02_trendi.jpg

Aktualne smernice v notranjem opremljanju se premikajo proti glamurju, minimalizem ni več tako strogo zapovedan. Tudi če niste pred selitvijo v novo stanovanje ali popolno prenovo, lahko najnovejše zapovedi vpletete v že obstoječi prostor in mu dodate nekaj sodobnosti.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Več barv. Sodobno stanovanje vključuje več barv, ki so zamolkle in sofisticirane. Če torej razmišljate o novi sedežni garnituri, pomislite na bordo odtenek. Prav tako bo lepa in elegantna sprememba menjava hišnega tekstila v modnih barvah.

Sodobni minimalizem. Številni prostori, ki jih vidite zadnje čase, sledijo minimalizmu. Morda bi bila za večino od njih boljša oznaka preprostost. Če gledamo celoten prostor, je res umirjen in pomirjujoč, a kljub vsemu se veliko dogaja v smislu tekstur, barv in oblik.

Mešanica starega in novega. Odličen način, da ustvarite posebno energijo in brezčasnost, je umeščanje modernih kosov v staro stanovanje ali obratno. Lepo se bodo dopolnjevali tudi večni kosi z modnimi pohištvenimi dekoracijami. To mešanje stilov je že bilo prisotno, a zdaj, ko v ospredje prihaja boemski slog, bo to še kako dobrodošlo.

Tekstil za mehkobo. Prostor bo navidezno toplejši in mehkejši s tkaninami. Te bodo ustvarile lepo sozvočje med urbanističnim minimalizmom in boemsko ekstravaganco.

Drugačna črna. Črna barva res ni nikoli iz mode, a letos je v ospredju mat odtenek. Ta naredi prostor resnično dramatičen in glamurozen. To je odličen način, da v stanovanje vnesemo nekaj sofisticiranosti.

Zanimive oblike. Posodobljeni minimalizem, pravo razmerje med teksturami in barvami ter nekaj nepričakovanih linij. Te bodo poskrbele za dinamičnost domovanja. Dovolj bo že en opazen oblikovalski kos – naslanjač ali luč, na primer.

Avtorica: Daša Mavrič


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)