Najboljši čas za pleskanje doma vas bo presenetil

Naj namignemo: ni pomlad, temveč ...

21.1.2016 ob 7:35

shutterstock_133123082.jpg

Pleskanje večina povezuje s toplejšim delom leta, zato ob tem letnem času le redki pomislijo, da bi v roke vzeli čopiče in valjčke, a morda ta ideja sploh ni tako slaba. Zakaj?


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Januar in februar sta odlična meseca za pleskanje. Dnevi so kratki, večeri dolgi in zakaj jih ne bi izkoristili tako, da bi dom odeli v novo preobleko. Tople pomladne dni pa boste lahko brez slabe vesti izkoristili za bivanje v naravi.

Pomoč suhega zraka. Zaradi kurjave je v večini domov zrak suh in barva se bo zato hitro posušila. Prav tako se zaradi suhega zraka les nekoliko skrči in tako boste lažje dosegli špranje, ki se pojavijo na stikih med pohištvom in steno. Kako zapolniti te predalčke? Najprej po njih nekajkrat povlecite s kredo, nato jih pobarvajte z bravo. Kasneje jih nihče več ne bo opazil.

Ne bi barvali sami? Nič hudega. Pokličite pleskarja. Profesionalni pleskarji imajo v zimskih mesecih praviloma veliko časa, nekateri od njih pa v hladnem delu leta nudijo celo popust. Vaše stanovanje bo kot novo ter prepleskano tako, da vam bo v ponos.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)