Triki za hitro odpravo drobnih nadlog

Čiščenje zaprašenih površin ali gospodinjskih pripomočkov je lahko izjemno preprosto.

16.4.2015 ob 10:00

shutterstock_117715075.jpg

Naj gre za pomivanje posode, brisanje prahu ali vzdrževanje gospodinjskih napravic, čiščenje lahko vzame veliko časa. Prav zato bi morda želeli tudi sami spoznati nekaj zvijač, s katerimi bo delo bolj preprosto, a prav tako učinkovito.

Prah. S katerekoli površine bo najhitreje izginil z robčki, ki jih sicer dodajate v sušilni stroj in zagotavljajo dišeče perilo. Ne samo, da lepo dišijo, imajo tudi antistatični učinek in odstranijo najbolj drobna zrna prahu ter hkrati preprečijo, da bi se očiščene površine kmalu odele v sivo prevleko.

Igračke. Na njih se kopičijo številne bakterije in druga umazanija. To težavo lahko rešite v pralnem oziroma pomivalnem stroju. Mehke igrače vsaj enkrat mesečno operite v pralnem, trde, torej gumijaste in plastične, pa v pomivalnem stroju. Ne bodo le čiste, pač pa tudi dezinficirane.

shutterstock_121358854.jpg

Mikrovalovna pečica. Če jo želite očistiti in razkužiti, v posodico, ki je zanjo primerna, natočite deciliter alkoholnega kisa. Položite jo v pečico ter jo vključite za deset minut pri najvišji temperaturi in zadeva je skoraj končana. Na koncu njeno notranjost le še obrišite z mehko krpo.

Blender. Ne čakajte, da se ostanki smutija, ki si ga privoščite zjutraj, v njem čez dan zasušijo. Takoj po pripravi napitka vanj vlijte vročo vodo z nekaj kapljicami detergenta za posodo, vklopite ga in nato posodo samo še splaknite ter posušite.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)