Sedem pripomočkov za spomladansko čiščenje

Preden se boste lotili dela, zberite vse, kar vam bo olajšalo spomladansko čistko.

19.2.2015 ob 1:00

shutterstock_114468154.jpg

Nobenega dvoma ni, da je v zraku pomlad. Čas, ki prinaša veliko lepega, pa tudi nekaj, česar se nihče ravno ne veseli, a večino čaka. In to je pomladansko čiščenje. To bo lažje in bolj uspešno, če se ga boste lotili s pravimi pripomočki. Prav zato nizamo sedem takšnih, ki bodo še kako olajšali delo.

Krpica iz mikrovlaken in destilirana voda

Kvalitetna krpica iz mikrovlaken je en najboljših pripomočkov za čiščenje. V kombinaciji z destilirano vodo pa se njena učinkovitost še poveča. Krpica iz mikrovlaken in destilirana voda sta primerni za vse, tudi naravne površine, ki bi jih agresivna čistila lahko poškodovala.

Večja suha krpa

Pravilo, ki se ga nedvomno velja držati je, da vedno takoj osušite vsako zaradi čiščenja mokro površino. S tem boste resnično odstranili, ne pa zgolj razmazali umazanijo. In površine boste najlažje osušili z že odsluženo brisačo, ki še premore moč vpijanja.

Gobica

Za površine, kjer je umazanija bolj trdovratna, krpica iz mikrovlaken modra ne bo dovolj. Bo pa zasušene madeže z grobo površino nedvomno odstranila kuhinjska gobica.

Daljša plastična palica ali daljša kuhalnica

Okoli nje boste ovili vlažno krpo in očistili težko dostopne kotičke doma. Denimo tiste pod pohištvom, ki ga resnično ne morete prestavljati.

Zobna ščetka

Bolje, kot da uporabite svojo staro, si privoščite novo in z njo očistite umazanijo na manjših, težko dostopnih površinah, denimo na fugah med ploščicami.

Čistilo

Odločite se za naravna čistila: beli kis, jedilna soda in limonin sok bodo v pravem razmerju z vodo odstranili večino na videz nepremagljivih madežev.

Plastična vrečka

Za manjše smeti. Nosite jo s seboj in tako vam bo prihranjen marsikateri korak od prostora, ki ga čistite, do koša za odpadke.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)