Pravila notranjega opremljanja

Bolj kot smernice je pomemben vaš način življenja.

27.7.2015 ob 8:30

04_nate-bg.jpg

Večina lastnikov novih stanovanj še vedno najbolj zaupa svojemu okusu in se pri opremljanju doma s pohištvom ne odloča za pomoč arhitektov in notranjih oblikovalcev. In čeprav trdijo, da bodo že našli tisto, kar jim je všeč in v čem bi najraje živeli, se marsikdaj izkaže, da zaupanju le lastnemu okusu in aktualnim smernicam ni vedno najboljša rešitev. Pri opremljanju stanovanja gre tudi za spoznavanje samega sebe. Sledenju svojim življenjskim navadam in potrebam, ki sledijo temu.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Preberite še:

Nate Berkus, priljubljen ameriški notranji oblikovalec, opremljanje razume kot sodelovanje pri razvoju in ne sledenje standardnih zakonitosti, ki veljajo v glavah mnogih. Njegovo miselnost lahko vključite tudi pri opremljanju svojega doma. Povprašajte se, kako živite in kmalu vam bo jasno kakšen dom potrebujete. Pri tem vam lahko pomagajo nasveti, ki jih je Nate Berkus, avtor knjige The Things That Matter (Stvari, ki so pomembne), strnil v pet pravil. Teh naj bi se jih pri opremljanju doma držal prav vsak.

Nate Berkus pravi, da je njegov cilj pri opremljanju dosežen aha trenutek.

Smernice naj vas ne skrbijo

Imate radi perzijske preproge, a povsod vidite le takšne z modernimi potiski? Berkus pravi, da naj vas to ne skrbi, saj je bistvo opremljanja najti tisto, kar predstavlja vas in ne sledenje trendov, ki so v revijah.

Ne bodite suženj zgodovine stanovanja

Ste se vselili v staro stanovanje in menite, da mora biti opremljeno v tem slogu? Četudi so v njem že stari elementi, ni nujno, da pri opremljanju sledite takšnemu slogu. "Najboljši del dobro opremljenega stanovanja je spoštovanje zgodovine, a hkrati vključitev elementov, ki so nam na voljo v sodobnem času," pravi Nate.Majhen prostor ne zahteva majhnih kosov pohištva

Veliko ogledalo lahko naredi majhen prostor večji in svetlejši, zato se uprite želji, da bi v majhen prostor natlačili veliko majhnih kosov. "Obdržite veliko sedežno garnituro, saj prav nihče ne bo užival na majhnih stolih," svetuje notranji oblikovalec.

Simetrija ne pomeni parov

Veliko ljudi je umirjenih, ko je njihovo domovanje simetrično. "Ta ni vedno najboljša izbira, čeprav ustvari vizualno ravnotežje, ki nam v prostoru ponuja sproščujoč občutek," pravi Berkus. Zato namesto, da iščete dvojne police ali dvojne stole skušajte kupovati kose, ki so iste ali pa podobne višine. Na primer knjižna polica za na eno stran sobe in lončnica enake višine na drugi strani.

Avtorica: Daša Mavrič


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)