Velike ideje za malo stanovanje

Ideje iz velikih hiš lahko prenesete tudi v manjša stanovanja.

7.7.2015 ob 10:00

shutterstock_236325559.jpg

Nekatere rešitve pri opremljanju doma se zdijo v malih stanovanjih povsem nemogoče, a velikokrat se izkaže, da bi z nekaj kreativnosti lahko udobje velikih hiš prenesli tudi v mala stanovanja.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Seveda malo kvadratnih metrov pomeni določeno žrtvovanje, a v malem stanovanju še vseeno ni potrebno opustiti vsega, kar nam je ljubo. Obstajajo načini, ko lahko v majhnem prostoru združimo elemente, ki smo jih vajeni v velikih hišah.


Še več idej za urejanje vašega doma:

shutterstock_236325547.jpg

Zasebnost. V majhnem stanovanju oziroma garsonjeri je velikokrat ena soba namenjena vsemu in mnogi opustijo idejo o zasebnem prostoru za spanje. Tega lahko pridobimo, če uporabimo zavese, ki nam ne bodo kradle prostora, zložene na eno stran pa tudi optično ne bodo zmanjšale stanovanja.

Masivno pohištvo. Tisti, ki živijo v majhnem stanovanju masivne kose pohištva največkrat občudujejo le v trgovinah. Že res, da majhni kosi pohištva bolje delujejo v majhnem stanovanju, a posamezen kos se lahko odlično vklopi tudi na nekaj kvadratnih metrih. Poskrbite le, da se bo ta skladno ujemal s preostalo opremo.

shutterstock_236325577.jpg

Oprema za vadbo. V velikih hišah ali stanovanjih je ena soba velikokrat namenjena fitnes opremi, a posamezen trenažer si lahko omislite tudi tisti, ki živite v majhnem domu. Izberite takšnega, ki se lahko zloži pod posteljo ali pa obesi na strop.

Delovni kotiček. Verjetno ste na ločeno mizo, ki bi bila primerna za računalnik pozabili in delate kar v jedilnici? A to nikakor ni potrebno, saj si ga lahko uredite že v majhni omari in s tem, delovni prostor, ko ga ne uporabljate skrijete. Dobra rešitev so tudi zložljive mize ali police, ki jih uporabljamo po potrebi.Večerje s povabljenci. Kdo pravi, da bi morali imeti posteljo in kavč? Če ste družaben tip človeka, ki rad gosti prijatelje, namesto sedežne garniture izberite veliko jedilno mizo in stole. Tako se vam ne bo potrebno odreči zabavam in večerjam.

Ni prostora za hišne ljubljenčke. Veliko jih meni, da v majhnem stanovanju ni prostora za hišne ljubljenčke, če pa se že najde prostor za njih, pa ni prostora za njihove stvari. A z nekaj iznajdljivosti boste našli prostor tudi za njih. Na primer knjižna polica je lahko narejena tudi kot kletka za psa ali mačko.

Predsoba. Garsonjere največkrat nimajo predsobe, a vhod vseeno lahko naredite v koristen prostor. Najdite prostor na steni in namestite kljuke ter si tako z urejenim vhodom zagotovite bolj prijetno bivanje.

Avtorica: Daša Mavrič

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)