10 stvari, ki jih potrebuje prvo stanovanje

Opremljanje je za nekoga izziv, za marsikoga pa dodatna obremenitev.

17.3.2015 ob 1:00

shutterstock_184791536.jpg

Vse je lažje, če vsaj približno veste, kako se lotiti opremljanja. Pri tem vam lahko pomagajo tudi naši napotki za preurejanje pohištva. Ko se selite v prvo stanovanje, za katerega želite, da postane tudi dom, poskrbite, da bo imel naslednje stvari, ki bodo ustvarile domačnost:

Umetniške slike. Izpostavite svoje najljubše citate in fotografije, tudi na eBayu lahko najdete umetnost za zelo nizko ceno. Stene naj zaživijo.

Prostor za pošto. Naj ne leži vsepovsod, saj boste kmalu izgubili kaj pomembnega. Najprimernejši prostor za pošto je pri vhodnih vratih, kjer lahko ustvarite poseben kotiček le za to.

shutterstock_165418901.jpg

Preproga. Je super rešitev za najemniška stanovanja, ki nimajo ravno popolnih tal. Z njo lahko prekrijete morebitne razpoke in napake, poleg tega pa bo vdahnila občutek domačnosti.

Osvetlitev. Tukaj lahko prideta do izraza vaša osebnost in kreativnost. Prava svetloba lahko lepo poudari nekatere kotičke stanovanja, zaradi česar je lahko videti precej bolje.

shutterstock_205652341.jpg

Prevleka za posteljo. Zanimiva in barvita prevleka doda piko na i vaši spalnici. Poleg tega lahko z njo zaščitite posteljnino, ko pridejo obiski in posedajo na vaši postelji.

Knjižne police. Prostoru dodajo dušo, a le če so na njih knjige in ne le zapiski in skripta.

shutterstock_258106253.jpg

Kavna mizica. Je središče dnevne sobe, z izbiro pa se lahko malce poigrate. Lahko izberete tako, ki meji že na pravo umetnino, in soba bo dobila povsem drugačno podobo.

Krožniki, kozarci in pribor. Poskrbite, da boste imeli vsaj nekaj spodobnih krožnikov in pribor za goste. Ne pozabite na lepe, steklene kozarce, nikakor ne plastične! Razmislite tudi o kozarcih za vino.

shutterstock_225967018.jpg

Ne pozabite na okna. Marsikdo se zadovolji z roletami, a vaše prvo stanovanje bo postalo dom, če oknom dodate zavese. Z njimi se boste lahko vsak trenutek dneva skrili pred radovednimi pogledi, s pravo izbiro pa boste z njimi zaokrožili videz sobe.

Osebni dotik. Ne pozabite dodati še svoje lastne note vašemu prvemu stanovanju: naj bo to vaša najljubša barva, s katero prepleskate eno steno, vaza s svežimi rožami ali pa kolo sredi sobe.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)