Pet predmetov, ki v trenutku spremenijo dom

V želji po spremembi dom oplemenitite z detajli, ki mu bodo zagotovili pridih svežine.

16.5.2015 ob 10:30

shutterstock_149972807.jpg

Če vaš dom potrebuje malce prenove, imamo pet nasvetov, kako jo lahko dosežete z minimalnimi izdatki. Nekateri učinkoviti prijemi vas bodo stali komaj malce več kot evro.

Izberite drugačne žarnice. Podolgovate klasične nadomestite z okroglimi. Prav tako namesto motnih izberite takšne, ki so iz gladkega in prozornega stekla.

Zamenjajte senčila na lestencih. Če so vaša enobarvna, se poigrajte s pisanimi različicami. Izogibajte se cvetličnim vzorcem, raje se odločite za geometrijske, ki so praktično brezčasni.

Naj bo pisano. Dekorativna posoda, napolnjena s pisanimi bombončki, bo v prostor vnesla veliko živahnosti. Kupite stekleno in jo napolnite z njimi. Če z njimi nameravate postreči goste, izberite posodo s pokrovom in bodite pozorni na rok uporabnosti vsebine. Če bo njen namen zgolj dekorativen, je lahko odprta, a vedite, da bo pravi magnet za prah.

Ogledala navidezno povečajo in osvetlijo vsak prostor.

Uporabite ogledala. V svoj življenjski prostor umestite več ogledal. Ta niso namenjena zgolj kopalnici in predsobi, ampak navidezno povečajo in osvetlijo vsak prostor.

Ne pozabite na fotografije. V dom vnesejo toplino in domačnost ter so zanimiv modni dodatek. Uokvirite priljubljeno v velikem formatu in ji namenite središčno mesto v prostoru, ki vam je najljubši. Lahko pa eno od sten spremenite v galerijo. Pri tem se poigrajte z razporedom: izberite strogega ali ustvarite nered, v obeh primerih pa naj bodo okvirji fotografij enaki. Po možnosti stekleni ali tanki črni, ki dajo vtis elegance.

shutterstock_160160951.jpg

Dodaten nasvet

Ne pretiravajte pri modernizaciji doma. Začnite in nadaljujte počasi, zlasti če vam finančne zmožnosti ne dopuščajo večjih prenov. Za začetek vsakemu prostoru namenite en predmet, ki bo razbil tradicionalen videz.

V dnevno sobo lahko umestite moderen naslanjač ali visoko talno luč, v kuhinji lahko zamenjate držala na omarah ali namestite nov lestenec, spalnico popestrite z novimi zavesami. Presenečeni boste nad opaznim učinkom drobnih sprememb.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)