Dom z industrijskimi elementi

Surovost je lahko prisotna tudi v toplem domu.

12.5.2015 ob 10:00

02_industrijsko.jpg

Med trendi sodobnega urejanja notranjih prostor je prisoten in popularen trend mešanja različnih slogov. Med njimi se že nekaj časa pojavlja tudi industrijski, ki v prostor prinese ležernost in grobost. Četudi bi si mislili, da elementi industrijskega dizajna ne sodijo v dom, pa imajo svoj šarm, zato lahko s takšnimi detajli ustvarimo veliko prijeten prostor.

03_industrijsko.jpg

Najbolj se industrijsko opremljenemu stanovanju približajo prostori, ki so iz industrijskega prostora nastali dom in ne obratno. Torej velike hale, dolg prostor z velikimi okni in surovim podom, kjer potem dodajamo mehkejše in za bivanje prijazne kose pohištva. Konstrukcijski elementi, ki so ostali v hali v domu lahko ostanejo kot dekorativni element. Tramove, kovinske ali lesene. Lahko obarvate v barvi, ki najbolje pristaja v prostor in še vseeno bodo delovali nekoliko rustikalno.


Če vaše domovanje ni v nekdanji hali, a vam je industrijski dizajn še vseeno blizu, si omislite dekorativne cevi. Te bodo najbolje pristajale v stanovanje za mlade, ki bodo s takšnim interierom izrazili svojo norost. Omenjenemu slogu se lahko približate tudi z izbiro oken. Z rešetkami na oknih, bo prostor spominjal na tovarno. Veliko bodo prispevale tudi stene, naj bodo videti staro in hrapavo, za kar obstaja več dekorativnih tehnik pleskanja. V kombinaciji z modernimi elementi pohištva bodo takšne stene ustvarile enkraten učinek.

04_industrijsko.jpg

Ena izmed možnosti dodajanja surovosti v prostor je kombiniranje z opekami. Ta je lahko v originalni barvi ali pa v beli, pri kateri še vseeno ohrani svoje bistvo, s katerim vpliva v prostor. Luči v prostoru, ki strmi k industrijskem videzu, naj bodo velikih dimenzij. Izognite se številnim, manjšim lučem, raje izberite eno ali dve, ki bosta razsvetlili cel prostor. Če bi z manjšimi posegi ustvarili tovarniški videz izberite mize, stole, omare in police v metalnih odtenkih.

Avtorica: Da. M.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)