Barva za srečni dom

Zelena je barva narave, pomeni življenje in je zato dobrodošla pri dekoraciji doma.

1.5.2015 ob 12:00

zelena.jpg

Zelena barva je idealna za popestritev doma. Simbolizira namreč življenje in mir, med štiri stene prikliče dobro energijo, pogled nanjo pa sprošča. Čeprav morda ne sodi med vaše priljubljene barve, jo združite z drugimi odtenki in tako oplemenitite vaše stanovanje.

Naravna dekoracija: zelena in rjava

Združevanje zelene in barve temne čokolade ustvarja pridih Azije. Ti kontrastni barvi skupaj imata več učinkov: zelena pomirja, rjava pa domu zagotavlja toplino. Kombinacija je idealna zlasti za spalnice. Stena poleg postelje naj bo čokoladno rjava, ostale pa naj bodo zelene. Če si v ti močni barvi ne upate odeti zidov, si omislite posteljnino v temno rjavem tonu, preproge, blazine in zavese pa naj bodo zelene.

shutterstock_101093602.jpg

Osnovna eleganca: bela in svetlo zelena

Bledo zeleno je mogoče združevati z vsemi nevtralnimi barvami, seveda tudi z belo. To v prostor prikliče razigran, sončen občutek, hkrati pa ga navda s pridihom elegance. Naj bodo v dnevni sobi zavese v enaki barvi kot blazine, torej v svetlo zelenih tonih. Temno zelena zofa bo poudarila občutek miru, belo pohištvo pa se bo lepo podalo k omenjenim dekorativnim tkaninam.

Prostorna širina: rožnata in travnato zelena

Izjemno domiselna kombinacija, ki dnevni prostor napolni z veseljem. Okrepite slog s cvetličnimi vzorci, z belim pohištvom in angleškim čajnim servisom na okrogli mizici. Na tak način si bosta podali roke tradicija in razigranost.

shutterstock_105681146.jpg

Svežina in počitek: rumena in bledo zelena

Osredinite se na detajle in dodatke v omenjenem kontrastu: zelena dekoracija, rumene stene ali obratno. Prefinjenost dopolnite z nekaj belimi predmeti: s talnimi lučmi ali tabureji in se po napornem dnevu sprostite v družbi barv, ki hkrati pomirjajo in napolnijo prostor s pozitivno energijo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)