Poceni detajli, ki osvežijo vsak dom

Že zgolj kotna talna lučka ali bogate zavese so dovolj za drugačen videz prostora.

29.3.2015 ob 1:00

shutterstock_236602312.jpg

Bi radi malce spremenili podobo svojega domovanja? Torej se poigrajte z detajli, ki vas ne bodo udarili po žepu, njihov učinek pa bo več kot očiten.

Luči

Razsvetljava je pomembna, s svetlobnimi telesi pa se lahko igrate po mili volji. Naj gre za namizne, stenske ali talne luči: vse so zelo funkcionalen in več kot opazen okras. Nabavite si lučke, ki vam najbolj ustrezajo, in se ne zanašajte samo na velik lestenec na sredini sobe.

Preproga

Preproga ni primerna zgolj za hladne dneve, temveč tudi spomladi in poleti. Zdaj je primeren čas, da "zimsko" zamenjate za lahkotnejšo in svetlejšo. Naj se njena barva sklada z letnim časom, pa tudi z barvo drugih okrasnih predmetov, denimo blazin ali vaze. Nedvomno boste navdušeni nad spremembo, ki jo vnaša v dom.

shutterstock_208992907.jpg

Cvetje

Sveže cvetje v prostor vnese življenje. Pa naj bo v vazi ali posajeno v lonček. S tem preprosto ne morete zgrešiti.

Blazine in odeje

Pri poležavanju so več kot dobrodošle, so pa tudi odličen okras vašega doma. Na voljo so v vseh mogočih barvah in po nizkih cenah, zato je z njimi mogoče poceni spremeniti videz prostora. Poigrajte se z barvnimi kombinacijami in poiščite takšno, ki vam je najbolj pisana na kožo.

Okraski za steno

Lahko gre za slike, fotografije, uokvirjene otroške risbice, ogledala, ure ... To so le nekateri idealni pripomočki za osvežitev doma,  saj v trenutku spremenijo njegov videz. Prostoru dajo značaj in oseben pridih, ob pravilni postavitvi pa ga lahko tudi navidezno povečajo. Poiščite takšne, ki se barvno in stilsko ujemajo z vašo opremo in barvo sten.

Barvit prt in zanimivi stenski okraski bodo naredili veliko.

Prt

Miza v kuhinji ali jedilnici v trenutku postane drugačna s pomočjo namiznega prta in pogrinjki vpadljivih barv. Zakaj bi torej na njej bili zgolj ob prazničnih dnevih. Naj bo praznik pri vas doma vsak dan, na lepo pogrnjeni mizi bo namreč prazničen vsak obrok.

Zavese

Če so premišljeno izbrane, imajo neverjetno močan dekorativni učinek. Poigrajte se z niansami in materiali ter kombinirajte lahke, prosojne zavese s težkimi in bogatimi v barvah, ki spadajo v vaš dom.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)