Dišave za dom, ki pričarajo dobro voljo

Ponedeljki so za marsikoga mračni dnevi, a že določen vonj lahko spremeni razpoloženje.

16.3.2015 ob 1:00

shutterstock_69001552.jpg

Začetki tedna so za marsikoga najbolj stresni dnevi, zato poskrbite za to, da boste dan zaključili z bolj pozitivnimi mislimi. Poskusite se napolniti z energijo in dobro voljo, ki vas bo gnala do konca delovnega tedna.

Sproščeno vzdušje si pričarajte takoj, ko pridete domov, oziroma, ko boste opravili s ponedeljkovim napornim urnikom. In kako najlažje ustvariti takšen ambient? Z dišavami in svečami. Pomembno je le, da izberete pravilne vonje.

Napolnite se z energijo ...
 
Vonji citrusov – limone, limete, pomaranče, grenivke – zelo subtilno, a učinkovito zbujajo dobro voljo, odločnost in zagon ter spodbujajo dobro razpoloženje. Gre za preproste in vsem zelo znane ter za večino ljudi prijetne vonje. Te sončne dišave, ki so polne življenja, se širijo iz močne lupine sadežev.

shutterstock_151865000.jpg

Dišave z vonjem limone zboljšajo razpoloženje in spodbujajo imunski sistem, sladke vonjave mandarine so nekoliko bolj umirjene in jih zato priporočajo ljudem, ki trpijo zaradi nespečnosti, vonj po grenivki pa dobro vpliva na posameznike, ki trpijo zaradi napadov panike in strahu.

... in pozitivnimi čustvi

Zgoraj omenjene dišave kombinirajte z vonji iglavcev, ki človeka postavijo na trdna tla in ga okrepijo. Z njihovo pomočjo dobimo spodbudo, ki mu pomaga poiskati tisto pravo pot. Vonj bora denimo zbuja pozitivna čustva in prinaša energijo.

Z izbiro dišave, s katero odišavite prostor, lahko vplivate na dojemanje tega prostora in mu vdahnete posebno čustveno razsežnost. Lahko ustvarite sproščeno in prijetno vzdušje ter prebudite pozitivna čustva in veselje. Po potrebi pa lahko z dišavami tudi spodbudite odločnost, ustvarjalnost, proces mišljenja in koncentracijo.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)