Dostopni načini za prenovo doma

Z minimalnimi vložki lahko svoj dom spremenite in ustvarite videz iz revij ali televizije.

23.4.2015 ob 10:00

shutterstock_149972807.jpg

Najpogosteje so finančne zmožnosti tiste, ki omejujejo pri urejanju oziroma preurejanju doma. A največkrat za to ne potrebujete velikih vsot. Že z minimalnimi vložki ga lahko odenete v povsem drugačno podobo.

  • Ozrite se po njem in razmislite, kaj sploh potrebujete. Vse, kar je odveč, zavrzite. Ohranite pa vse tisto, kar bi vam lahko pri prenovi prišlo prav. Tudi stare kose pohištva, ki so še uporabni, a žal ne najlepšega videza. Odenite jih v sveže barve in majave dele zamenjajte za nove. Presenečeni boste nad učinkom te drobne spremembe.
  • Dotrajano pohištvo nadomestite z novim. Na tržišču je mogoče kupiti poceni kose. Lahko pokukate tudi na bolšji sejem. Ponudba je tam pestra, cene ugodne. Morda boste našli prav tisto, kar iščete in se bo čudovito podalo v vaš dom.
shutterstock_257179363.jpg
  • Umaknite težke zavese in spustite v prostor svetlobo. Svetle in prosojne zavese so odlična dekoracija prostora, ob enem pa v dom spuščajo svetlobo, ki je ključna za njegov svež videz.

  • Priskrbite si nove prevleke in okrasne blazine. Takšne v živahni barvi ali dekorativni predmeti v intenzivnih odtenkih v dom vnesejo novo dimenzijo.
shutterstock_109196189.jpg
  • Okrasna rastlina v privlačni posodi bo oplemenitila vsak prostor. Naj bo velika, razkošna in opazna.

  • Stenske nalepke so odlične za prenavljanje prostorov. Izberite takšne, ki so po vašem okusu in z njimi osvežite izbrane stene. Vendar z njimi ne pretiravajte, da prostori ne bodo preveč zasičeni.
shutterstock_165418901.jpg
  • Odkrijte tla. Umaknite težke in prašne preproge ter se odločite za gola tla. Če brez preproge res ne gre, si namesto ene velike omislite več majhnih. Te bodo razgibale prostor in mu pričarale povsem nov videz.

  • Poskrbite za pravo razsvetljavo. Pozabite zgolj na centralno luč, namestite več svetil, razsvetlite kote in umetniška dela, talne ali stropne svetilke pa naj bodo nekaj posebnega in bodo tako imele poleg uporabnega še dekorativen namen.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)