Sedem napak, ki jih delate v majhnem stanovanju

Majhna stanovanja so pravi izziv, a iz njih lahko ustvarite nadvse udoben dom.

18.3.2016 ob 7:30

shutterstock_257666161.jpg

Opremljanje majhnega stanovanja je lahko zelo težko opravilo, a z malce domišljije ga lahko spremenite v pravo malo graščino, kjer se boste počutili odlično.

Potrebujete še nekaj ustvarjalnosti, predvsem pa se morate izogibati tem napakam:


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Razmišljate horizontalno, ne vertikalno. Ko pride do garderobne omare, si raje omislite navpično, ne vodoravno, saj boste s tem zelo prihranili pri prostoru.

Oblačila zlagate, namesto obešate. Kot že omenjeno, se vertikalna omara obnese veliko bolje. Če boste vanjo vključili še več obešalnikov, bo izkoristek prostora odličen! Še nasvet: šale obešajte skupaj, na en obešalnik, namesto, da jih zlagate.

Vaše pohištvo je namenjeno samo eni stvari. Klubska mizica naj ne bo samo klubska mizica in vrh postelje naj ne bo brez funkcije. Poiščite klubsko mizico, ki lahko hkrati služi tudi kot prostor za shranjevanje knjig in vrh postelje, ki spominja na ozke police, kamor lahko prav tako zložite knjige, revije, spomnike.

Vaša postelja je postavljena na tla. Zakaj je ne bi dvignili višje? Investirajte v dober okvir, ki bo posteljo dvignil v višave, pod njo pa si lahko ustvarite mikaven kotiček za sproščanje ali pa kar manjšo garderobo.

Odločate se za temne barve in opremo. Svetlejši predmeti ustvarijo iluzijo večjega prostora, podobno kot ogledala. S svetlejšo opermo bo stanovanje videti tudi bolj živo.

Ne izkoristite predalov. Tlačenje oblačil in predmetov v en predal lahko ustvari pravi kaos, zato si kupite nekaj "razdeljevalcev", ki bodo pregledno ločili vaše stvari. Gre za nekakšne kocke ali mini predalčke, ki jih lahko kupite že skoraj povsod, ki ustvarijo red in več prostora.

Živite s kramo. Če živite v res majhnem stanovanju, je povsem nesmiselno živeti s stvarmi, ki jih ne potrebujete. Naj romajo v smeti ali v dobrodelne namene, vsekakor pa se rešite stvari, ki jih niste uporabljali zadnje tri mesece. Naredite čistko.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)