Osem detajlov za razkošen dom

Bogato opremljen dom ni vedno pogojen z velikimi izdatki, takšen je lahko tudi s pomočjo povsem preprostih domislic.

2.12.2015 ob 1:00

shutterstock_265609928.jpg

Bi radi v svojemu domu pričarali glamur, pa vam denarnica večjih izdatkov ne dopušča? Nič hudega, s sledečimi detajli bo razkošen tudi brez pretiranega zapravljanja.

Raznobarvna pregrinjala. Zakonsko posteljo prekrijte z razkošnim pregrinjalom. Naj sega do tal. Na posteljo pa položite čim več okrasnih blazin usklajenih barv, ki se ujemajo z odtenki ostalih elementov v prostoru. Temnordeča, ki se lepo poda k temno rjavi barvi, je letos nedvomno hit.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Z ogrlicami okrasite steno. Na steno ob toaletni mizici obesite vaše ogrlice. Tako ne samo, da jih boste vedno imeli pri roki, predstavljale bodo tudi zanimivo in bogato dekoracijo.

Pozlačeni okvirji. Za svoja umetniška dela ali fotografije si omislite okvirje v barvi zlata. Vaš dom bo v trenutku videt razkošen in bogat.

Okrasne blazine iz satena. Svojo sedežno garnituro popestrite z okrasnimi blazinami iz satena. Saten je material, ki pričara glamur, barva pa naj se sklada z ostalim pohištvom oziroma detajli.

Starinska ogledala. Ogledala, zlasti starinska s pozlačenimi okvirji, sobi pričarajo občutek luksuza. Najbolj dobrodošla so v temnejših prostorih, postavljena nasproti okna, saj tako del doma v trenutku postane svetlejši in bolj prijeten.

shutterstock_290597306.jpg

Sveče. Svetloba sveč vsak prostor odene v romantično podobo. Niso drage, na voljo so v različnih barvah, velikostih in vonjih, če jih boste namestili v visoke svečnike, pa bo njihov učinek še boljši.

Kristalni lestenci. Lestenci hitro pričarajo vtis luksuza. Najboljši so viseči iz kristala, saj se v njih zelo lepo lomi svetloba. Seveda obstajajo imitacije kristalnih lestencev, ki so prav tako lepi, hkrati pa cenovno veliko bolj dostopni, kot tisti iz pravega kristala.

Fotelj v baročnem slogu. Postavite ga v kot dnevne sobe, za njim pa namestite talno luč. Naj bo to vaš kotiček za branje, iz katerega boste lahko opazovali vse učinke zvijač, ki dom oplemenitijo na najboljši možni način.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)