Feng šuj: česa ne smete imeti doma

Spoznajte, kaj morate za skladno in prijetno energijo takoj odstraniti iz stanovanja.

4.10.2015 ob 9:30

shutterstock_252326023.jpg

Feng šuj je stara kitajska filozofija urejanja bivalnega prostora. Vključuje izbiro barv, položaj pohištva, razsvetljavo, njen glavni namen pa je ustvariti idealen pretok življenjskih energij. Prav zato svetuje tudi, česa za prijetnejše bivanje doma ne bi smeli imeti.


Že slediš Mični na Facebooku?

Suho cvetje

Po tradiciji feng šuja suho ali plastično cvetje nima v domu kaj iskati. Rastline namreč simbolizirajo življenje, rast in razvoj. In suhe ne izražajo prav ničesar od tega. Ne gre zgolj za uvele, umetne šopke in posušene lončnice, ampak tudi za suho cvetje ter potpuri. Edine rastline, ki sodijo v dom, so sveži šopki in lončnice, te namreč v prostor vnašajo življenjsko energijo. Najboljše mesto zanje je blizu vrat, da se tok pozitivne energije še okrepi.


Če se ravnate po feng šuju, si preberite še:

shutterstock_240770041.jpg

Stara hrana in zdravila

Rok uporabnosti zdravil in živil je po feng šuju prav tako pomembna postavka. Hrana namreč po tej filozofiji pomeni sposobnost posameznika, da daje in prejema ljubezen, hladilnik, poln takšne s pretečenim rokom, pa poveča verjetnost, da boste iz doma ljubezen pregnali in vanj vnesli nemir. Tudi zdravila in kozmetika s pretečenim rokom ogrožajo odnose, zato jih ne kopičite doma.

Fotografije

Te imajo izjemen vpliv na našo podzavest. V sebi namreč zadržujejo močno energijo. Prav zato je pomembno, da fotografij svojih bivših ne hranite, zlasti ne na vidnem mestu. Ne glede na to, v kako dobrih odnosih sta ostala. Če jih ne morete zavreči, jih pospravite v škatle, te pa v klet ali na podstrešje domovanja. Le tako boste pretrgali vezi s preteklostjo in se obrnili v prihodnost.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)