Feng šuj: za uspeh urejena miza

Kako si po feng šuju zagotoviti kar najboljšo energijo pri delu.

10.9.2015 ob 6:30

shutterstock_193500353.jpg

Tudi do delovnega uspeha vam lahko pomaga feng šuj. Tako uredite svojo delovno mizo in zaradi pravega pretoka energij bo delo teklo kot namazano.

Prvo in najpomembnejše pravilo: Brez nereda. Ta ovira pretok energij, ob neurejeni mizi bo zato kvaliteta dela slabša. Vedno, ko z delom zaključite, mizo tudi uredite in pospravite.


Že slediš Mični na Facebooku?


Pomembna je tudi barva vašega delovnega mesta. V članku Delovni kotiček naj bo oranžen si preberite več.

Tako pa naprej:

  • V skrajni levi vogal mize postavite nekaj, kar je povezano z znanjem ali izobraževanjem. Denimo knjigo, priročnik ali slovar.

  • Sredina leve polovice mize je prostor za stvari, ki so povezane z družino. Na ta del zato postavite fotografijo družine, soproga, fanta, otrok.
shutterstock_204407506.jpg
  • Nekoliko desno od teh namestite kalkulator, okrasni hranilnik, denarnico ali drug predmet, ki je povezan z denarjem. Ta predel je namreč namenjen financam.

  • Spodnji del sredine mize je namenjen delu. Na njem naj bodo zgolj stvari, ki jih trenutno potrebujete. Pa naj bo to računalnik ali papir in svinčnik.

  • Nad tem predelom, torej proti zgornjemu robu sredine mize, je zdravstveni del. Na njem naj bo skodelica čaja, sadež ali kar koli drugega, kar vas spominja na zdravo in uravnoteženo življenje.
shutterstock_197306699.jpg
  • Tik nad tem naj bo oznaka z vašim imenom ali vaša poslovna kartica. Gre namreč za del mize, ki vpliva na vaš "dober glas" v poslu, ki ga opravljate.

  • Spodaj desno je mesto, ki spodbuja in pomaga uresničiti vaše želje po potovanju. Položite tja kašen potopisni priročnik ali knjigo o potovanjih.

  • Na polovici desne strani mize je prostor za predmete ali knjige, ki spodbujajo vašo kreativno energijo.

  • Zgornji desni kot mize pa je namenjen vašemu zasebnemu življenju. Tja postavite vazo s cvetjem ali lončnico, ki za uspešno delo na nobeni mizi ne sme manjkati.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)