Feng šuj: kaj v predsobo ne sodi

Po kitajski filozofiji opremljanja prostorov je predsoba najpomembnejši del doma.

3.9.2015 ob 10:00

shutterstock_149701529.jpg

Ker predstavlja prvi stik z domom, je po feng šuju predsoba njegov najpomembnejši del. Ravno zato ni vseeno, kako je urejena in opremljena, saj s pravilno opremo zagotavlja pretok pozitivne energije ter gostom zagotavlja dobrodošlico.


Že slediš Mični na Facebooku?


Preberite še:

Takšna so osnovna napotila:

  • Vhodna vrata naj bodo najbolj masivna med vsemi vrati doma in vedno v brezhibnem stanju: brez oluščene barve in razpok. Barva naj bo svetla in vesela. Rdeča denimo privablja v dom blagostanje.
  • Zunaj bi na vsaki strani vrat morala stati rastlina. Če imate dvorišče, na njihovo desno stran postavite malo fontano, ki bo v dom vedno, ko boste vrata odprli, spustila srečo in pozitivno energijo.
shutterstock_177045284.jpg
  • Tik za vrati ne bo smelo biti ničesar, kar bi oviralo njihovo nemoteno odpiranje.
  • Predprostor ne sme biti prenatrpan, vsa oblačila, ki jih ne nosite, pospravljate v omare. Čevlji naj ne bodo raztreseni po prostoru, pač pa pospravljeni v zaprtih omarah ali škatlah.
  • Če imate v predsobi dovolj prostora, vanjo postavite okroglo mizico in sveže cvetje, tik ob vrata pa lepo umetniško sliko ali fotografijo. Ogledala ne postavljajte nasproti vrat.
shutterstock_54723340-bg.jpg
  • Če je vaš predprostor dolg in ozek se zaradi toka energij v njem ne boste počutili prijetno. Pozitiven vpliv feng šuja si lahko pričarate s pestrimi in pisanimi slikami ali fotografijami po celotni dolžini stene. Naj ne bodo v ravni vrsti, pač pa obešene v različnih višinah. Prav tako ne nameščajte stropne luči, pač pa so v tem primeru nedvomno boljša izbira stenske svetilke.
  • Predsoba naj bo svetlih barv. Če nima naravnega vira svetlobe, vanjo postavite kar najbolj močno razsvetljavo. Močnejša svetloba po feng šuju spodbuja dobro razpoloženje. Tako pri vas, ko se vrnete domov, kot pri vaših gostih, ko vas razveselijo z obiskom.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)