Štirje miti o notranjem opremljanju, ki ne veljajo

Pustite nenapisana pravila enkrat ob strani.

2.8.2015 ob 7:00

shutterstock_149972807.jpg

Ko opremljamo stanovanje, je včasih dobro pogledati izven okvirjev. Ni treba, da se vedno držimo napisanih (ali nenapisanih) pravil, temveč se ravnajmo po svojem občutku in okusu.


Že slediš Mični na Facebooku?

In ko smo že pri nenapisanih pravilih: obstaja jih nekaj, za katera pravzaprav niti ni jasno, zakaj jih skoraj vedno upoštevamo. Zato jih enkrat pustite ob strani in upoštevajte nekoliko drugačne nasvete.


Ne spreglejte tudi člankov:

shutterstock_290597306.jpg

Pohištvo mora stati ob steni? V večini primerov pohištvo res stoji ob stenah. Tako imamo menda več prostora in vse skupaj je videti bolj urejeno. Zakaj ne bi kavča enkrat potegnili stran od stene, da se ne bo več skrival? Dnevna soba bo zadihala, če imate veliko sobo, pa bo ta postala bolj dinamična.

Vsaka soba mora imeti dominanto barvo? Pred opremljanjem prostorov si po navadi za vsakega zamislimo, kakšne barve bodo njegove stene. Mnogi pa dominantne barve sploh nimajo, ampak dajo poudarek na teksturo, različne odtenke iz narave ali zgolj kanček neke barve.

shutterstock_50465917.jpg

Vse v sobi se mora ujemati? Prostor, kjer se vse ne ujema do potankosti, je veliko bolj zanimiv in razgiban. Tudi če pogeldate fotografije iz revij, boste opazili, da se v istem prostoru prepletajo stvari različnih slogov in in različnih časov. Zakaj ne bi poskusili tudi vi?

Zapolniti je treba vse kotičke sobe? Samo zato, ker imate veliko prostora, to še ne pomeni, da mora biti vse polno najrazličnejšega pohištva, okraskov in drugih stvari. Pustite prostoru, da zadiha, osredotočite se na najosnovnejše pohištvo, celotno podobo pa dodelajte z dodatki in rastlinami.

Avtorica: Mo. S.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)