Slovenka, ki jih ni uspelo v šovu talentov, ima danes top komad!

Kdo je Karra? Mična je klepetala z mlado glasbenico, ki je pravkar izdala nov videospot za pesem Ne laži in dokazala, da se sanje s trudom in vztrajnostjo vendarle uresničijo.

30.10.2018 ob 5:15

karra_tinakara_nared_pevka_glasba_videospot_talent_ne_lazi.jpg

Karra je novo ime na domači glasbeni sceni. Pravkar nas je presenetila z novim videospotom za pesem Ne laži. Toda kdo sploh je Karra? Za umetniškim imenom stoji simpatična 21-letna Notranjka Tinkara Nared, s katero smo klepetali v tokratnem Mičninem intervjuju. "Karra je moj nekakšen alter ego. S tem imenom nameravam ustvarjati glasbo in slediti svojim sanjam," nam je zaupala.

Kako se je začela Karrina glasbena zgodba?

Glasba me spremlja že iz otroštva. Vedno sem rada pela in nastopala pred družino. S sestrami smo včasih, ko smo bile še mlajše, imele razervirano popoldne za karaoke, s sestričnami smo se velikokrat na vrtu igrale "pokaži svoj talent". Tudi v osnovni šoli sem bila v pevskem zboru, tako da nekako sem vedno bila obkrožena z glasbo in ne predstavljam si, da se zdaj z glasbo ne bi ukvarjala. 

Pogosto snemam coverje, priredbe pesmi in jih objavljam na družbenih omrežjih. To me veseli. Letos pozimi sem bila del slovenskega pevskega šova, kjer se zame žal ni izšlo. Ampak nisem obupala. 

Kaj – poleg glasbenega talenta, seveda – je ključ za preboj na glasbeni sceni? 

Pogum in vztrajnost. Če se bojiš, da ti ne bo uspelo in to preseže tvoje želje, jih težko uresničiš. Seveda, pa se moraš povezati s pravimi ljudmi. Z nekom, ki te razume, in ve, kaj dela. 

Sama sem svoje besedilo za Ne Laži poslala Žanu Serčiču, ki je že s prvim demo posnetkom instrumentala zadel točno to, kar sem si želela. Luka Švigelj, moj dolgoletni prijatelj, ki s svojo ekipo deluje pod imenom Sviglo Production je z režijo in produkcijo spota našel točno tako sliko, ki sem jo želela prikazati. In ko delaš s pravimi ljudmi, si zadovoljen s končnim izdelkom, saj predstavlja tebe.

S katerimi izzivi se soočate kot mlada vzhajajoča glasbenica? 

Zaenkrat je zame še vse novo in se še na vse navajam, poskušam ostati zbrana. Malo težko še vse skupaj dojemam, saj se moje sanje uresničujejo. To, kar sem si vedno želela je zdaj tu.

Šolo si želim zaenkrat postaviti v ospredje, zato me včasih skrbi, če mi bo vse; šolo, glasbo in študentsko delo uspelo dovolj zorganizirano uskladiti.

Pravkar je izšel videospot za pesem Ne laži. Kakšno je njegovo sporočilo? Kako vas predstavi poslušalcem?

V videospotu smo si želeli prikazati kontrast med svetlim in temnim, v globljem pomenu, med resnico in lažjo. Kot tudi v pesmi, se resnica in laž prepletata. V kadrih, kjer nastopam jaz, je velik poudarek na žalosti, a hkrati jezi, ker mi je nekdo zlomil srce.

Kakšna je Karrina podoba?

V videospotu sem ranljiva, a še vedno na trenutke kažem svojo jezo.

Kaj želite, da poslušalci odnesejo od vaše glasbe?

Želim si, da bi se v njej našli. Sama se na glasbo vedno zanesem, ko se počutim utesnjeno, žalostno, prizadeto. Ko poslušam pesem, ki me ali razvedri, ali govori o podobnem, kar prestajam, se počutim najdeno, kot da me nekdo razume. Glasba je zame nekakšen pobeg iz realnega sveta. Želim si, da bi nekdo, ki bo poslušal mojo pesem začutil isto.

karra_tinakara_nared_pevka_glasba_videospot_talent_ne_lazi_video.jpg

Kakšno glasbo ste ustvarjali do zdaj? Se je vaš slog kaj spreminjal? 

Nimam veliko svoje glasbe. Res, da sem nekaj let nazaj na družbena omrežja objavila nekaj pesmi, ki sem jih napisala sama, ampak sem se do zdaj veliko bolj ukvarjala s snemanjem priredb/coverjev tujih pesmi. Po duši sem romantik. Moje pesmi, tudi tiste, ki so še vedno le besede v beležnici, večinoma govorijo o ljubezni in strtih srcih. Se pa najbolj nagibam v slog pop glasbe.

Prihajate iz majhnega kraja na Notranjskem. Je imelo odraščanje stran od vrveža kakšen poseben vpliv na vaše ustvarjanje? 

Odraščanje v veliki družini in blizu narave je zdaj, ko gledam nazaj, zame nekaj najlepšega. Zdi se mi, da sem se kot najstnica, ker nisem imela vseh prijateljev dovolj blizu, da bi z njimi preživela čisto vsak dan, včasih počutila osamljeno. Ampak, če bi živela v malo večjem mestu, kjer bi bila vedno obkrožena z ljudmi, se zagotovo ne bi tolikokrat zatekla h glasbi in ne vem, če bi mi lahko toliko pomenila, kot mi sedaj. 

Vam je bližje prepevanje v angleščini ali ustvarjanje avtorskih besedil? 

Slovenščina je lep jezik in zaenkrat si želim ustvarjati slovensko glasbo. Rada pojem besedila, ki sem jih napisala sama, saj jih tako lahko odpojem res iskreno. To pa ne pomeni, da ne bi mogla odpeti pesmi, ki bi jo zame napisal nekdo drug, to bi bil zame zanimiv izziv. 

Res pa je, da zelo rada pojem coverje tujih ustvarjalcev, ker jih glasbeni trg ponuja ogromno, in veliko je pesmi, v katerih se najdem. Kar se tiče angleških pesmi, sama jih nisem napisala veliko, se mi pa včasih zdi, da je lažje pisati v angleščini, ker ima ta jezik veliko več rim.

Katera pesem je te dni – poleg Ne laži – na repeat?

Na tuji sceni od novih hitov zagotovo Halsey – Without me, na slovenski pa izjemno talentirana Gaja Prestor – Ona.

karra_tinakara_nared_pevka_glasba_videospot_talent_ne_lazia.jpg

Kateri glasbeni ustvarjalci so vam pri srcu? Je kateri od njih navdihnil vašo glasbeno pot?

Jessie J in Lady Gaga sta že odkar sem bila v najstniških letih moji najljubši ustvarjalki, ki sta me tudi navdihnili za ukvarjanje z glasbo. Obe sta izjemni vokalistki in vedno sta mi bili pri srcu. Na naši sceni pa mi je všeč večina izvajalcev, predvsem mladih, ki večkrat dajo navdih za ustvarjanje, ko izdajo novo pesem.

Kakšna glasba je recept za instant dobro voljo? 

Jaz se največkrat zatečem k pesmim, zaradi katerih bi najraje skakala. Sama za dobro voljo rada poslušam pop-dance glasbo, mi pa včasih utrip pospeši tudi kakšen soft rock komad. 

Kako aktivni ste na družbenih omrežjih? Kako pomemben je tak način promocije in komunikacije s sledilci?

Pred izidom pesmi sem na družbenih omrežjih objavljala malo več, saj sem na nek način želela opozoriti nase. Sem pa tudi nasploh kar aktivna, včasih celo preveč (smeh). Družbena omrežja so odličen in tudi najhitrejši kanal za promocijo glasbe, saj hitreje doseže ljudi, ki bi jih tvoja glasba utegnila zanimati.

Kam vas bo poneslo v prihodnje?

Se bom pustila presenetiti. Lahko se odpre veliko vrat, lahko pa tudi ne.

Kamorkoli me že ponese, upam, da me s srcem in zdravo pametjo. Nočem izgubiti svoje rdeče niti, želim si ustvarjati tako glasbo, ki mi je blizu.

Avtor: Maja Fister
Foto in video: Sviglo Production

PREBERITE ŠE: Katarina Malgaj: Organizatorka, ki stoji za sanjskimi porokami na Krasu #intervju ALI Ta Slovenka je uspela s pisanjem bloga za starše in ustanovila Mami blogerke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)