Ruby Lama: Ročno izdelani minimalistični dodatki za dom in za vas

Pod znamko Ruby Lama ustvarja Maša, nepoboljšljiva ljubiteljica lepih stvari, ki jih ustvarja tudi za vas.

11.8.2017 ob 5:50

1-min.JPG

Prisrčni dodatki, privlačne barvne kombinacije in čudoviti interierji so botrovali želji, da ustvari nekaj svojega – znamko, ki je plod njene večne ljubezni do notranjega oblikovanja in dekoracije doma. Za znamko Ruby Lama stoji Maša, oblikovalka in ustvarjalka, nepoboljšljiva ljubiteljica lepih stvari, sončnih dni, kave in nasmejanih ljudi. 

Sodobno in minimalistično, ki vam polepša dom in dan

Po izobrazbi je diplomirana kulturologinja, vendar jo je svet dizajna potegnil vase in usmeril na pot podjetništva in ustvarjanja. "Svoj navdih sem našla predvsem v nevtralnih barvnih shemah in sodobnih dodatkih z minimalističnim videzom, kljub temu pa je moj cilj ustvarjati vsestranske izdelke, ki jih lahko vsakdo vključi v svoj dom in ga s tem polepša. Verjamem, da so detajli tisti, ki naredijo dom avtentičen," nam je o znamki zaupala Maša.

2-min.JPG

Dekorativne blazine, podloženi obešalniki, dodatki za otroške sobice in obeski za ključe 

Pod znamko Ruby Lama tako najdete dodatke za dom in vsakdanje življenje, namenjene za vse, ki se navdihujejo nad sodobnimi trendi. To so v glavnem raznovrstne dekorativne blazine in prevleke, podloženi obešalniki, dodatki za otroške sobice in obeski za ključe.

Od dela z računalnikom do same produkcije

In kako je videti njen delovni kotiček? Ima kar dva! Prvi je posvečen predvsem delu z računalnikom – oblikovanju, trgovini, mreženju, itd., drugi pa je namenjen dejanskemu ustvarjanju in produkciji izdelkov. Ta se ponavadi zgodi spontano, saj je kreativnost zelo težko izsiliti.

3-min.JPG

"Rada stremim za novostmi, kar se tiče interierja, tako da se tukaj začne moja inspiracija, ki pa jo nadgradim z lastno estetiko. Nov izdelek vedno začnem z vizualizacijo njegovega videza, primernih materialov, uporabnosti, celo prostora, v katerega bi ta spadal. Nato si skiciram nekaj detajlov in poskusim naredit izdelek, kot sem si ga zamislila. Včasih uspe v prvem poskusu, včasih je potrebno kaj prilagoditi, saj se morda materiali ne ujemajo ali pa potrebuje sama ideja nekaj popravkov. Pravzaprav gre pri celotnem procesu za učenje, poskusi in napake so tiste, ki izdelek izboljšajo in dajo na koncu dober rezultat," nam je zaupala ustvarjalka.

4-min.JPG

Poslovna pot od hobija do posla: delo, delo, delo, poznavanje ciljne publike in kakovost ponudbe 

In kdaj hobi preraste v posel? "Predvsem takrat, ko se sam odločiš za to," pravi Maša. "Dela, ki ga je potrebno vložiti v znamko, ki generira dohodek, je ogromno in mora biti namensko usmerjeno, da kot taka uspe. Menim, da posamezniki, ki se podajo na podjetniško pot, ne razmišljajo o premajhnih okvirih, temveč o priložnostih, pa naj bo to v Sloveniji ali v tujini. Za uspešnost znamke je bolj kot lokacija pomembno poznavanje cilje publike in pa kakovost izdelka ali storitve. Mislim, da danes večina cilja tako na lokalne kot tuje kupce, kar pomeni več možnosti za prihodek in posledično možnost preživljati se z malim podjetjem," dodaja ustvarjalka.

5-min.jpg

Pa Slovenci dovolj cenimo domače oblikovanje in unikatnost? "Menim, da vedno bolj. V času, ko je na voljo ogromna količina stvari, so ljudje bolj pozorni na unikatnost in kakovost. Vse več se tudi dela na prepoznavnosti slovenskih oblikovalcev – letos je na primer zaživela spletna platforma Slovenske ustvarjalke, kar ljudem približa naše delo in ga morda predstavi v čisto novi luči," sklene podjetnica.

6-min.jpg8-min.jpg

Avtor: Maja Fister

Foto: Ruby Lama


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)