Na pot z nahrbtnikom, ki ga je oblikovala kar sama

Eva Jančar Kalan je modna oblikovalka, ki je svojo kreativno oblikovalsko plat združila s še eno strastjo – potovanji.

20.10.2016 ob 8:40

evajancarkalan5.jpg

Evo Jančar Kalan smo pred časom na modnih brveh spremljali pod znamko Evita, s katero je predstavljala kolekcije oblačil za drzne in samozavestne ženske. Evita je zadnje mesece na stranskem tiru, Eva pa se je lani lotila novega projekta – Design x Travel.

Ko se srečajo potovanja in oblikovanje

Pod novo znamko je ljubezen do dizajna združila s še eno od svojih strasti, potovanji. Na njeni strani, ki jo postavlja sama, najdemo njene zadnje kolekcije in projekte, od šivanja do risanja, tudi kakšen DIY nasvet, pa potopise s potovanj in izletov. Morda ni edina, ki potuje, je pa ena redkih, ki prtljago lahko spakira v nahrbtnik, ki ga je ustvarila kar sama.

 

evajancarkalan9.jpg

Oblikuje, kar na potovanju ugotovi, da potrebuje

Pod znamko Design x Travel namreč nastajajo tudi lahki in udobni nahrbtniki ter prikupne torbice za očala in druge malenkosti, ki jih ne smemo pozabiti na poti.

Sicer pa je to le en od produktov, ki bodo vključeni v prodajni del znamke. "Načrtujem še veliko drugih izdelkov, ki pridejo prav pri potovanjih, tudi večje nahrbtnike in torbe, velikosti, ki so primerne za ročno prtljago, razne kozmetične torbe, vrečke za perilo ali čevlje in podobno. V bistvu vse, kar skozi potovanja sama ugotovim, da potrebujem," nam je zaupala oblikovalka.

evajancarkalan2.jpg

Privlači stresne situacije, ki delajo potovanja še bolj zanimiva

Eva je modna oblikovalka tudi po izobrazbi, že med študijem pa so jo začela zanimati druga področja oblikovanja, arhitektura, fotografija, video in seveda potovanja.

"Pri potovanjih me najbolj navdušujejo arhitektura, kultura in narava, ki so tudi velik vir navdiha pri oblikovanju. Včasih pa mi je celo bolj zanimivo samo potovanje, na nek način privlačim zanimive in včasih tudi stresne situacije, zaradi katerih pa je pot še toliko boljša," pravi Eva.

evajancarkalan8.jpg

V delovnem kotičku vlada umetniški kaos, ki to v resnici sploh ni


Njen delovni kotiček je kaotičen, a ne razmetan. "Stvari so umetniško razporejene, v sobi, šivalnici, kuhinji … Ideje se rojevajo na potovanjih, rišem in ustvarjam doma, v šivalnici in na računalniku, izdelke fotografiram spet na potovanjih ... Ustvarjalni proces od ideje do končnega produkta je zato lahko tudi zelo dolgotrajen. Še posebej, ko imam več idej naenkrat z različnih področij," nam še zaupa Eva.

Avtor: Maja Fister

Foto: Aleksandra Đorđić, Design x Travel


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)