Sirova torta velja za eno najpreprostejših in hkrati najokusnejših sladic. V naši rubriki 20 minut za sladico vam predstavljamo takšno, za katero ne boste potrebovali pečice
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine za podlago:
- 400 gramov drobtin iz maslenih keksov;
- 250 gramov masla;
- Žlica sladkorja (po želji);
Sestavine za nadev:
- 250 gramov rikote ali sira maskarpone;
- Dva decilitra sladke smetane;
- Pol decilitra limoninega soka;
- En vanilin sladkor.
Preliv:
- Sveže borovnice;
- Pol decilitra vode;
- Sladkor po želji.
Priprava:
- Drobtine keksov stresite v posodo, dodajte sladkor, zmehčano maslo in vse dobro premešajte.
- Z mešanico obložite s peki papirjem prekrit pekač za pite in ga za pol ure postavite v hladilnik.
- Maskarpone ali rikoto zmešajte z mešalnikom, da dobite kremasto in gladko zmes.
- Dodajte stepeno smetano, limonin sok in ekstrakt vanilje ter še enkrat dobro premešajte.
- Nadev nalijte v pekač. Poravnajte ga z žlico, pokrite s prozorno folijo in za nekaj ur (najbolje čez noč) postavite v hladilnik.
- Torto na koncu prelijte z borovnicami, ki ste jih z dodatkom pol decilitra vode narahlo pokuhali. Lahko jim dodate malo sladkorja.
Nasvet: Namesto svežih borovnic lahko uporabite borovničev kompot ali marmelado. Te le nekoliko pogrejte. Borovnice lahko nadomestite z drugim sadjem (breskve, maline…)
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar