Tiramisu nedvomno sodi med izjemno priljubljene italijanske sladice. Upravičeno, saj je okusen, kremast in osvežujoč. Tudi njegova priprava ni zahtevna. V originalnem receptu brez jajc ne bo šlo. Mi vam v rubriki 20 minut za sladico ponujamo enostavnejšo različico, v kateri ni jajc, a ni zato tiramisu prav nič manj okusen.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine:
- 400 gramov otroških piškotov;
- 500 gramov sira maskarpone;
- šest decilitrov sladke smetane;
- 100 gramov sladkorja v prahu;
- štirje decilitri mlačne, nesladkane kave;
- deciliter in pol ruma;
- kakav za posip.
Priprava:
- Z mešalnikom zmešajte maskarpone in sladkor v prahu, da dobite lepo kremasto zmes.
- Stepite sladko smetano in jo dodajte mešanici sladkorja ter sira.
- V globok krožnik nalijte kavo in rum.
- V mešanici ruma in kave namakajte kekse ter z njimi obložite dno pravokotnega pekača. Ne namakajte jih predolgo, da ne bodo razpadli.
- Ko ga z eno plastjo prekrijete, preko keksov prelijte polovico pripravljene kreme iz sira ter smetane.
- Nanjo naložite še eno plast namočenih piškotov.
- Plast preljte z ostankom kreme, po potrebi jo poravnajte z žlico.
- Tako pripravljen tiramisu posujte z grenkim kakavom v prahu in ga za vsaj štiri ure postavite v hladilnik.
Dodaten nasvet: Rum ni obvezna sestavina. Lahko ga izpustite ali nadomestite z amarettom, priljubljenim italijanskim likerjem, ki bo sladici dal prav posebno aromo.
Količino sestavin prilagodite pekaču. Navedene zadostujejo za pekač velikosti 20 krat 30 centimetrov.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar