8.5.2016 ob 6:10
Znova vam v rubriki 20 minut za sladico ponujamo recept za slaščico, ki jo lahko pripravite brez pečice. Osnova so tokrat lešniki, ki v družbi izbranih sestavin zagotavljajo pravo kulinarično razvajanje.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine za podlago:
Sestavine za nadev:
Priprava: V posodi zmešajte sladkor in deciliter vode. Počasi segrevajte in karamelizirajte sladkor, dodajte mu na koščke nalomljeno čokolado in še malce pokuhajte. Vmešajte mlete lešnike in umaknite z ognja. V vročo zmes vmešajte rumenjake, jo malce ohladite in s tako pripravljeno podlago obložite s peki papirjem prekrit pekač za pite. Postavite ga v hladilnik.
Nadev: Čokolado nalomite na koščke, stresite jih v mleko in med mešanjem raztopite nad paro. V drugi posodi stepite rumenjake s sladkorjem ter jim dodajte raztopljeno čokolado. Mešanico na zmernem ognju kuhajte in med tem ves čas mešajte, dokler se nekoliko ne zgosti.
Nato posodo potopite v ledeno vodo in mešajte, da se njena vsebina povsem ohladi. Stepite smetano, dodajte jo ohlajeni čokoladni zmesi. Beljake z dvema žlicama sladkorja stepite v trd sneg in ga umešajte v čokoladno peno.
Namažite jo na podlago in pito za nekaj ur postavite v hladilnik, ter jo, preden se z njo posladkate, posujte z zdrobljenimi lešniki in naribano čokolado.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar