16.4.2016 ob 7:20
Večkrat bi radi sebe ali svoje goste pocrkljali s pito, a za pripravo testa vam žal zmanjka časa. Nič hudega, odlično podlago za sočne pite lahko pripravite tudi iz mletih keksov, ovsenih kosmičev, lupinastih plodov, kokosove moke ter čokolade v prahu. Te sestavine s stopljenim maslom povežite v biskvit, za katerega ne potrebujete pečice.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Tako pripravljeno podlago najprej položitev pekač, jo dodobra pritisnite ob njegovo dno in za nekaj ur postavite v hladilnik. Na koncu jo obložite z izbranim nadevom.
Prav posebej sočno podlago lahko brez peke izdelate iz mletih keksov, mineralne vode in sladke smetane. Nadevajte jo z vanilijevim pudingom, dodajte višnje ali jagode, ohladite v hladilniku in na koncu okrasite s smetano.
Za bolj zdravo različico lahko uporabite ovsene ali riževe kosmiče, jih zmešate z medom in kokosovim oljem ter prelijete s topljeno temno čokolado. Preden maso položite v pekač, ga obložite z aluminijasto folijo ter podlago nadevajte z izbrano kremo.
Podlago za pito prav tako lahko pričarate iz vseh vrst celih keksov: čajnih, polnozrnatih, maslenih, tistih iz katerih sicer pripravljate tiramisu in podobnih, ki jih imate v svoji omari. Z njimi obložite dno pekača in jih prelijte z mlekom, da se nekoliko zmehčajo. Na koncu jih obložite s kremo.
Recept: Vanilijeva pita z rikoto
Za pokušino vam tokrat nizamo recept za pito z vanilijo in rikoto, ki je malo drugačnega okusa kot skuta, saj je bolj kremasta in sladkasta. Tako kot vse sladke dobrote, ki bodo sledile v rubriki 20 minut za sladico, jo pripravite brez pečice.
Sestavine za biskvit:
Nadev:
Priprava: Model za pito premažite z maslom in ga posujte z žlico rjavega sladkorja, uporabite lahko tudi drobtine. Kekse zdrobite ter jim v posodi dodajte zmehčano maslo in sladkor. Dobro zmešajte in z mešanico obložite dno modela. Za dve uri ga postavite v hladilnik.
Želatino pripravite po navodilih za uporabo. Rikoto, vanilijo, sladkor in med zmešajte, dodajte stopljeno želatino in mešanico zlijte na podlago. V hladilniku ohladile ter ohlajeno okrasite z naribano čokolado in jagodičevjem.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar