29.4.2016 ob 8:00
V prazničnih dneh se posladkajte z bogato limonino pito, ki ji dodatek granatnega jabolka pričara prav posebno aromo. Tako kot vse druge dobrote iz rubrike 20 minut za sladico, boste tudi to pripravili brez pečice in v izjemno kratkem času.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine za podlago:
Nadev:
Preliv:
Priprava: Model za pito obložite s papirjem za peko. Smetano stepite, dodajte ji sladkor in čokolado v prahu ter mineralno vodo. Zmešajte v čvrsto zmes. Dodajte mlete kekse, še enkrat dobro zmešajte in maso nalijte v pripravljen model.
Nadev: Segrejte smetano, čokolado nalomite na koščke, dodajte jo vroči smetani ter mešajte, dokler se ne raztopi. Mešanico nalijte na podlago in počakajte, da se ohladi ter nekoliko strdi.
Preliv: Zmehčanemu maslu dodajte limonin sok, naribano limonino lupino in sladkor. Dobro zmešajte in glazuro prelijte po čokoladi ter jo posujte z očiščenim granatnim jabolkom. Namesto tega lahko uporabite izbrano jagodičevje.
Tako pripravljeno pito pustite, da se, preden z njo postrežete, v hladilniku nekoliko strdi.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar