21.4.2016 ob 8:00
Tokrat vam v rubriki 20 minut za sladico predstavljamo recept za bučno pito s skuto. Drži, da čas buč že mimo, a še vedno jih je mogoče dobiti v trgovinah, morda pa ste jih celo, ko so zorele po njivah, nekaj pospravili v skrinjo in imate sedaj priložnost, da jih uporabite ter z okusom presenetite svoje najbližje.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine za podlago:
Sestavine za nadev:
Preliv:
Priprava: Zdrobite kekse, dodajte jim stopljeno maslo, sladkor in mandlje. Zmešajte in z zmesjo obložite pekač.
Nadev: Kocke buče na zmernem ognju kuhajte 20 minut, med kuhanjem dodajte mleko. Kuhane buče zmečkajte v pire.
Po navodilih na embalaži pripravite želatino in jo vmešajte v bučni pire. Dodajte skuto, sladkor, cimet, ingver in klinčke. Dobro zmešajte in z nadevom obložite osnovo.
Preliv: Kocke čokolade raztopite na pari, dodajte maslo in dobro zmešajte. Z glazuro prelijte pito. Preden z njo postrežete, jo za nekaj ur, pustite v hladilniku.
Namig: Namesto bučnega lahko uporabite jabolčni pire. Jabolka skuhajte na majhni količini vode in zmehčana zmečkajte v pire ter jih uporabite kot bi sicer uporabili buče.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar