20 minut za sladico: Bučna pita s skuto

Presenetite z malce posebno sladico.

21.4.2016 ob 8:00

pita2.jpg

Tokrat vam v rubriki 20 minut za sladico predstavljamo recept za bučno pito s skuto. Drži, da čas buč že mimo, a  še vedno jih je mogoče dobiti v trgovinah, morda pa ste jih celo, ko so zorele po njivah, nekaj pospravili v skrinjo in imate sedaj priložnost, da jih uporabite ter z okusom presenetite svoje najbližje. 

Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.

Sestavine za podlago:

  • 250 gramov maslenih keksov,
  • 120 gramov masla,
  • 60 gramov sladkorja v prahu (količino lahko zmanjšate),
  • 90 gramov sesekljanih mandljev (lahko tudi lešnikov ali orehov).

Sestavine za nadev:

  • 600 gramov buč po izbiri,
  • malce mleka,
  • 175 gramov rjavega sladkorja,
  • zavojček mlete želatine,
  • žlička cimeta v prahu, 
  • 100 gramov sveže skute,
  • pol žličke naribanega ingverja,
  • pol žličke mletih klinčkov.

Preliv:

  • 150 gramov temne čokolade,
  • dve žlici zmehčanega masla. 

Priprava: Zdrobite kekse, dodajte jim stopljeno maslo, sladkor in mandlje.  Zmešajte in z zmesjo obložite pekač.

Nadev: Kocke buče na zmernem ognju kuhajte 20 minut, med kuhanjem dodajte mleko. Kuhane buče zmečkajte v pire. 

Po navodilih na embalaži pripravite želatino in jo vmešajte v bučni pire. Dodajte skuto, sladkor, cimet, ingver in klinčke. Dobro zmešajte in z nadevom obložite osnovo.

pita1.jpg

Preliv: Kocke čokolade raztopite na pari, dodajte maslo in dobro zmešajte. Z glazuro prelijte pito. Preden z njo postrežete,  jo za nekaj ur, pustite v hladilniku. 

Namig: Namesto bučnega lahko uporabite jabolčni pire. Jabolka skuhajte na majhni količini vode in zmehčana zmečkajte v pire ter jih uporabite kot bi sicer uporabili buče. 

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)