Okusen desert, ki zdravi srce

Jabolka v čokoladi niso le slastna, so tudi izjemno zdrava poslastica.

9.3.2016 ob 10:45

shutterstock_277609130.jpg

Običajno si, ko gre za sadno čokoladno druženje, predstavljamo kombinacijo jagod in čokolade. A vendar sočni rdeči sadeži še zdaleč niso edini, ki se odlično znajdejo v družbi te žlahtne sladice. Zdravju še celo bolj prijazna so z njo prelijta jabolka. Ta ne razvajajo le brbončic, temveč blagodejno vplivajo tudi na srce in krvne žile.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Jabolka, zlasti njihov olupek, namreč vsebujejo kvercetin, močan antioksidant, ki ima v zaščiti krvnih žil pred vnetji izjemno moč. Njegov učinek se v družbi s flavonoidi iz čokolade še okrepi. Številne poizvedbe so tako dokazale, da lahko ta kombinacija znatno pripomore k preprečevanju bolezni srca in ožilja. 

Kaj in kako

Za pripravo slaščice uporabite neolupljena, neškropljena jabolka in temno čokolado s čim višjim odstotkom kakava.

Jabolka narežite na rezine in jih pomočite v raztopljeno temno čokolado. Lahko jih pred tem napičite na palčke za ražnjiče. Položite jih na hladno, počakajte da se temen ovoj strdi in uživajte v okusnem ter zdravem posladku. 

Seveda se lahko še malce poigrate in tako pripravljene rezine jabolk posujete z mletimi lešniki, orehi ali kokosovo moko. S tem ne bodo le bolj okusne, pač pa tudi bolj zdrave.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)