14.5.2016 ob 6:15
Znova smo pri slaščicah. Takšnih, za katere ne potrebujete niti pečice. Potrebujete pa prave sestavine, malce dobre volje in nekaj minut. V rubriki 20 minut za sladico si tokrat poglejte, kako pripraviti okusno pito iz bele čokolade, posuto s krokantom iz lešnikov in orehov.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine za podlago:
Sestavine za nadev:
Sestavine za krokant:
Priprava
Krokant: Lešnike in orehe sesekljajte in jih na malce masla popražite v ponvi, da dobijo zlato barvo. V posodi z debelejšim dnom počasi karamelizirajte sladkor, dodajte lupinaste plodove in cimet, pomešajte ter mešanico v tankem sloju nalijte v s papirjem za peko obložen pekač.
Ko se povsem shladi in strdi, krokant z valjarjem zdobite na čim manjše koščke.
Podlaga: V multipraktiku zmeljite kekse in jim med mletjem dodajte ovsene kosmiče. Na koncu dodajte še maslo in sladkor. Zmešajte v čvrsto zmes ter z njo obložite model za pite.
Nadev: Smetano segrevajte do vretja in jo odmaknite s štedilnika. Vanjo dodajte na koščke nalomljeno čokolado in mešajte, da se ta raztopi.
Nadev nalijte po podlagi, po njem posujte krokant in pito postavite v hladilnik, da se, preden jo postrežete, strdi. Strjeni lahko dodate stepeno sladko smetano.
Avtorica: M. F.
Foto: Shuttersock
oddajte komentar