Znova smo pri rubriki 20 minut za sladico. Tokrat vam prinašamo recept za lahko sadno zloženko. Pečice za njeno pripravo ne boste potrebovali, ohlajena v hladilniku pa bo kot nalašč za razvajanje v prijetni senci.
Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku.
Sestavine:
- 200 gramov maslenih keksov;
- kilogram svežega sadja po izbiri (jabolka, breskve, hruške, češnje, jagode…);
- liter vode;
- dva praška za puding z okusom vanilje;
- tri žlice sladkorja;
- dva decilitra in pol sladke smetane.
Priprava:
- Na dno pravokotnega pekača, velikosti 20 krat 30 centimetrov položite dve plasti keksov.
- Zavrite vodo, dodajte ji sladkor.
- Sadje olupite, očistite, večje sadeže narežite na koščke ter jih stresite v vodo in skuhajte kompot.
- Počakajte, da se nekoliko ohladi, ter s kuhanim sadjem obložite kekse.
- Po navodilih na embalaži iz tekočine, v kateri ste kuhali sadje, skuhajte puding.
- Ne dodajajte mu več sladkorja.
- Namesto običajnega pudniga boste dobili sadni žele.
- Še vročega prelijte po sadju.
- Počakajte, da se nekoliko ohladi, nato pa sladico za nekaj ur postavite v hladilnik.
- Preden se z njo nameravate posladkati, jo premažite še s stepeno smetano.
Nasvet: Preden s sadjem obložite kekse, ga nekoliko, a ne preveč, odcedite. Tako se bodo keksi lepo prepojili s tekočino, ne bodo pa preveč zmehčani.
Namesto vaniljevega pudinga lahko izberete tudi drug sadni okus. Denimo jagode, če bodo osnova vaše zloženke te znanilke vročih dni.
Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock
oddajte komentar