Nika Kovač: Končno lahko razkrijem

Nika Kovač ima veselo novico, ki pa v njej vzbuja tudi malo strahu.

14.7.2023 ob 9:15 | Foto: Črt Piksi, Instagram | Avtor: M. FL.

Nika Kovač: Končno lahko razkrijem

Da Nika Kovač z Inštitutom 8. marec ne dviga prahu le pri nas, temveč pozornost vzbuja tudi izven naših meja, dokazuje njen zadnji zapis na Instagramu, kjer je razkrila veselo novico:

"Končno lahko razkrijemo. CNN je o majhni skupini prijateljev posnel kratki film. Film o upanju, spopadanju s sovraštvom in željo po spremembah. Film bo predvajan po celem svetu.

CNN je prepoznal delo majhne skupine ljudi kot vredno prikaza in raziskovanja. Ta skupina prijateljev je Inštitut 8. marec.

Filma še nismo videli, malo nas je strah. Je pa lepo, ker imam sama občutek, da smo dobili nazaj svoj glas. Več kmalu," je obljubila Nika, ki je velikokrat deležna pohval in na drugi strani takšnih in drugačnih kritik ter celo fizičnih napadov njenih nasprotnikov," je zapisala na Instagramu.

Niko smo vprašali, kako je do snemanja prišlo, kako so v svetovno znani medijski hiši izvedeli zanje. "Kratki film je nastal na pobudo njihove ekipe in režiserke. Iskali so zgodbo o ženski, ki je bila veliko nadlegovana na spletu in so prišli do moje zgodbe.

Rekli so, da je to eden od najhujših primerov v Evropi. Snemali so ga 10 dni, pred tem pa opravili veliko raziskovalnega dela. 
 
Film bo objavljen na spletni strani CNN in v nekoliko skrajšani obliki na televiziji," nam je za Ono zaupala Nika. 
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Kolač (@nikakolac)

Pred kratkim je bila denimo deležna graje prvaka naše največje opozicijske stranke Janeza Janše, ker pri 30. letih še nima otrok, kar je vzbudilo nemalo polemik v družbi glede pravic in vlog sodobne ženske ter tudi glede grobega poseganja v zasebnost nekoga, ki se odloči imeti ali ne imeti naraščaja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Kolač (@nikakolac)

A kot je Nika že pred časom povedala v intervjuju za Ono, se ne ukvarja s tem, kaj ljudje o njej mislijo slabega, saj le tako lahko preživi.

Raje, kot s tem se ukvarja z ljudmi, ki jo navdihujejo, ji nekaj pomenijo in si jih šteje za prijatelje, med katerim je izpostavila Urško Kaloper, urednico na Mladinski knjigi, televizijca in urednika Roka Smoleja, gledališko pedagoginjo Uršo Streha Benčina ter seveda vso ekipo Inštituta 8. marec, s katerimi se, je dejala, bori za prave vrednote in katerega delo bo prikazano tudi v dokumentarnem filmu CNN-a.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inštitut 8. marec (@institut8.marec)

 

Preberite še: Nika Kovač: Sistem nas vzgaja v ponižne in izčrpane delavce

Morda vas zanima tudi: Dr. Renata Salecl: Da bo to naša realnost, pred desetletji nikakor nisem pričakovala


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)