To je Nika Kovač o Sloveniji povedala Baracku Obami (in to ji je rekel on!)

Predsednica Inštituta 8. marec Nika Kovač je pred nekaj tedni zaključila izobraževanje na univerzi Columbia v New Yorku.

8.6.2022 ob 2:07 | Foto: Jože Suhadolnik | Avtor: Š. R.

To je Nika Kovač o Sloveniji povedala Baracku Obami (in to ji je rekel on!)

Aktivistka in predsednica Inštituta 8. marec Nika Kovač te dni sicer že potuje po svetu, a je hkrati še vedno pod vtisom dogodkov iz New Yorka.

Tam je namreč preživela zadnjih nekaj mesecev, saj je bila izbrana v skupino 24 mladih iz celega sveta, ki so se lahko na univerzi Columbia izobraževali v sklopu fundacije nekdanjega ameriškega predsednika Baracka Obame.

Slednjemu je nedavno tudi predstavila kampanje, ki jih je inštitut izvajal v Sloveniji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inštitut 8. marec (@institut8.marec)

»Govorila je o upanju, naši skupnosti, pomenu javnega zdravstva in šolstva, kampanji Gremo volit in planih za prihodnost. Poudarila je, da smo vse dosegli skupaj. Več kot 4 tisoč prostovoljcev je ure in ure hodilo po mestih in vaseh in govorilo o pravičnejšem svetu. Mi smo veseli, da se počasi vrača. Veseli smo, da bomo končno delali v enem časovnem pasu,« so o njenem delu zapisali na Inštitutu 8. marec.

Tudi Nika je pred tem že delila fotografijo pogovora z Obamo. Ko mu je predstavila kampanje proti zakonu o vodah, peticije Samo ja pomeni ja ter gibanje Gremo volit, jo je menda tudi vprašal: »Nika, kdaj pa spiš?«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Kolač (@nikakolac)

Med 24 udeleženci izobraževanja je bila Kovačeva edina Evropejka. Njeno delo so posebej omenili tudi v objavi fundacije po srečanju z Obamo.

»Predsednik Obama se je srečal s trenutnimi štipendisti na univerzi Columbia. Medtem ko se ta navdihujoča skupina ljudi že pripravlja, da se iz New Yorka razkropi po celem svetu in se vrne nazaj domov, je z veseljem prisluhnil njihovim izkušnjam, ki so jih pridobili v programu in kako je za vplival na doprinos pri ohranjenju demokratičnih praks v njihovi skupnosti.

Naj bo to delo s starejšimi Millicent Barty na Salomonovih otokih ali aktivacija volivcev v Sloveniji Nike Kovač, vsi so se lahko učili drug od drugega. In tudi spoznali, da si današnje natežje izzive lahko delimo brez meja.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Obama Foundation (@obamafoundation)

Preberite še: Izjemna Darja Majce: Skupaj s polnoletnostjo je prejela diagnozo multipla skleroza

Morda vas zanima tudi: Tim Marovt: Po poškodbi so mu dejali, da ne bo več hodil. Danes teče maratone!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)