Tako bo vitkost zagotovljena

To so skrivnosti tistih, ki niso nikoli na dieti, a so kljub temu vitke.

31.1.2016 ob 8:00

shutterstock_83154073.jpg

Vsi dobro vemo, da se pot do lepe postave začne s pravilno hrano in telovadbo. A v teoriji to zveni veliko lažje, kot se izkaže v praksi. Nekaterim pa vendarle uspeva. Poglejte si sedem skrivnosti žensk, ki optimalno težo ohranjajo brez večjih težav.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Znajo reči ne. Še enemu keksu, dodatnemu koščku torte, velikemu kozarcu piva po sestanku in dvojnemu krompirčku za kosilo. Prava mera je prva skrivnost.

Med obrokom veliko govorijo.
Jedo počasi, temeljito prežvečijo vsak grižljaj, med njimi pripovedujejo zgodbice. Tako pojedo manj, so prej site in vsak obrok spremenijo v prijetno druženje. Dokazano je namreč, da komunikativne osebe med skupnimi obroki pojedo manj od tistih, ki molčijo.

Ne izgubljajo časa za dietna živila. Vedo namreč, da gre zgolj za marketinške trike, da je živilom z manj maščobe dodan sladkor, ter da je v njih veliko umetnih snovi, ki niso prijazne ne zdravju ne vitki postavi.

Ničemer se ne odrekajo. Ne poznajo besedne zveze "prepovedana hrana". Vedo namreč, da obsesivnemu odrekanju sledi prenajedanje. Zato si privoščijo vse, kar jim zadiši, ko jim zadiši.


Za boljšo motivacijo ne spreglejte nepotkov uspešne trenerke Alenke Košir: Fit dan po vzoru Alenke Košir.

Spijo dovolj. Premalo spanja vodi v prenajedanje, saj telo skuša pomanjkanje počitka nadoknaditi s kofeinskimi napitki ter sladko in mastno hrano. Če se želite tudi sami temu izogniti, vsako noč spite vsaj sedem ur.

Ekpretimentirajo v kuhinji. Zdrava hrana ni vedno dolgočasna in brez okusa, zato vitke preizkušajo nove okuse, uporabljajo veliko začimb ter uživajo v okusih, ki jih plemenitijo s kajenskim poprom, rdečo papriko, kurkumo, muškatnim oreščkom, ...

Ne štejejo kalorij. Štetje kalorij vodi v pretirano izogibanje določenim živilom kot so mastne ribe, lupinasti plodovi in temna čokolada, ki so pomembni za zdrav organizem. Namesto tega raje poslušajo svoje telo, jedo uravnoteženo hrano, z ničemer ne pretiravajo, ter telovadijo. Zavedajo se namreč, da skrajnosti nikoli niso dobre.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)