Osem skrivnosti vitkih ljudi

Za lepo postavo ni dovolj stroga dieta, temveč povsem nov življenjski slog.

17.2.2016 ob 9:00

shutterstock_108047786.jpg

Strogo upoštevanje nezdravih diet ne pripelje do zdravih in trajnih rezultatov, a kljub temu se večina žensk še vedno vrti okrog njih. Namesto tega bi bilo pametnejše posnemati navade vitkih ljudi in poslušati njihove nasvete, kako vzdrževati ustrezno postavo. Vas zanima, kako jim to uspeva?


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Jedo hrano, ki vsebuje veliko vode

Govorimo o sadju in zelenjavi, zelenjavnih juhah in enolončnicah. Vse to vsebuje veliko vlaknin, ki dobro nahranijo telo in poskrbijo za sitost. Vitki ljudje takšno hrano jedo za predjed, saj jih do glavne jedi že dobro nasiti, zato pozneje ne pojedo preveč.

Pazijo na velikost porcij

Obroke imajo pod nadzorom in ne "jedo z očmi". Na krožnik si vedno naložijo zmerno porcijo, ki je v glavnem sestavljena iz zelenjave in beljakovin. Za sledenje njihovemu zgledu si nabavite manjše krožnike, ki pomagajo pri zmanjšanju porcij.

Ne izpuščajo obrokov

Ne čakajo, da jim zakruli v želodcu in se potem najedo do obisti, temveč čez dan zaužijejo več manjših obrokov. Ne privoščijo si, da bi izpuščali obroke, saj vedo, da to lahko naredi več škode kot koristi.

Omejijo si izbor hrane

Več hrane imamo na izbiro, več jemo, je pokazala nedavna raziskava. Zato je pametno, da si skrčite izbor hrane, ki jo imate radi, ta pa naj bo zdrava in hranljiva. Takšna naj potem najde stalno mesto v naši kuhinji. Ožji izbor vam bo tudi pomagal izogniti se pregreham.

Redno se rekreirajo

Vsakodnevno gibanje je ključno za lepo postavo in vitki ljudje znajo rekreacijo vključiti v svoj vsakdanjik. Naj bodo to dolgi popoldanski sprehodi ali vožnja s kolesom v službo in iz nje.

Ne izpuščajo zajtrka

Mnogi pravijo, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, in vitki ljudje se strinjajo s to trditvijo. Da to očitno drži, je potrdila tudi nedavna raziskava, ki je ugotovila, da imajo ljudje, ki redno jedo zajtrk, manj možnosti za debeljenje.

Uživajo ob hrani

Čeprav se zdi, da so na hrano nori le ljudje s preveč kilogrami, hrano obožujejo tudi vitki ljudje, ki znajo uživati ob njej, vendar zmerno. Učijo se pripravljati zdrave obroke, ki jim ne vzbujajo slabe vesti, hkrati pa z lastnimi recepti nadzorujejo vnos sladkorja in maščob.

Znajo ukrepati pravočasno

Seveda se tudi vitkim ljudem zgodi, da se kdaj zredijo, a to znajo prepoznati pravočasno, njihovi ukrepi pa so predvsem zdravi. Lotijo se pametne diete in se še bolj posvetijo telovadbi.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)