Kaj vam za vadbo narekuje astrološko znamenje

Kako naj telovadijo astrološki znaki, da bi v vadbi resnično uživali in dosegali najboljše rezultate.

22.8.2015 ob 9:30

shutterstock_122659357.jpg

Zdrav življenjski slog vključuje tudi redno vadbo. Ta ni pomembna zgolj za lepo telo, pač pa tudi za psihično zdravje. Da bi bila kar najučinkovitejša, jo prilagodite svojemu astrološkemu znaku. Tako pravijo zvezde.


Že slediš Mični na Facebooku?

Oven

Slog vadbe: Med vadbo se rad napreza. Telovadba mu predstavlja tudi način za sproščanje napetosti in obrambo pred stresom. Zadaja si težke izzive in se trudi, da bi jih dosegel, vendar včasih prehitro obupa, če rezultati niso vidni takoj.

Najboljši program vadbe: Kot že povedano, ste aktivni, potrebujete pa pestro vadbo, sicer se kmalu začnete dolgočasiti. Vaša aktivnost naj zato vključuje čim več različnih športov. Ne zgolj vaj v telovadnici, pač pa tudi v naravi: kolesarite, igrajte tenis, plavajte, tecite. Zadajte si jasen cilj, ki vam bo motivacija, in mu sledite, dokler ne boste opazili prvih rezultatov.

shutterstock_199985132.jpg

Bik

Slog vadbe: Tipičen bik ima rad udobno in sproščujočo rutino. Če se bo preveč obremenil z vajami, bo kmalu izčrpan odnehal. Potrebuje natančen ritem vadbe, ki naj mu dosledno  sledi.

Najboljša vadba: Bolj kot vaje v telovadnici so vam na kožo pisani športi v naravi: hitra hoja v družbi skozi park ali gozd, lahek tek in zmerno kolesarjenje so prav tako kot nalašč za vas. Med vadbo poslušajte glasbo in naj vam bo izziv premagati tistega, s katerim skupaj telovadite. S takim ciljem boste pri oblikovanju svojega telesa najuspešnejši.

Dvojčka

Slog vadbe: Radovedni in nemirni dvojček nima težav ostajati v formi, saj je vedno aktiven in v gibanju. Preden se odloči za način vadbe, se o njem dobro pozanima. Več informacij kot o določeni vaji ima, z večjim veseljem se ji predaja.

Najboljša vadba: Dvojčki so dvojno znamenje, zato naj njihova vadba vključuje tako telesno naprezanje kot prijetno druženje. Le tako bodo lahko ohranili motivacijo. Metanje frizbija v parku, sprehajanje psa v družbi ali tek, badminton, odbojka, kar koli, kar jim bo nudilo fizično in mentalno stimulacijo ter jim pomagalo ohranjati ritem, ki jim bo zagotovil rezultate.

shutterstock_125340167.jpg

Rak

Slog vadbe: Rak najbolje vadi, kadar ima natančno izdelan program vadbe. Sicer ima rad skupinsko aktivnost, vsake toliko pa mu vendarle odgovarja taka v popolni tišini, kjer lahko hkrati napreza mišice in premišljuje.

Program vadbe: Jadranje, vodna aerobika, golf ali tek ob obali mu pomagajo ohranjati tako lepo telo kot mirne živce. Na kožo sta mu pisana tudi joga in pilates. Prav toliko kot na fizično zdravje namreč rak da na psihično stabilnost in umirjenost.

Lev

Slog vadbe: Seveda je pri levu najpomembnejši splošni vtis. Najbolj ga zato motivirata občudovanje in hvala drugih, ki zadevajo njegov fizični videz in sposobnosti. Telovadi pridno in o svojih dosežkih debatira s prijatelji, ki so prav tako kot on sam ponosni nase.

Program vadbe: Za leva je dobro le najboljše, zato naj se vpiše v najboljši telovadni klub. Konec koncev je zanj pomembno, kje in kdo ga opazi. Športi, ki so mu pisani na kožo, so jadranje in golf pa tudi kikboks, ki mu pomaga ostajati v zavidljivi formi.

shutterstock_179969915.jpg

Devica

Slog vadbe: Osredotočena na detajle in izjemno natančna oseba med vadbo beleži vsako spremembo. Šteje kalorije, minute vadbe, ki jih iz dneva v dan podaljšuje in tako ostaja močna ter motivirana.

Program vadbe: Počasna in uravnotežena vadba, kot so pilates, joga in meditacija, devici pomaga umiriti obremenjeni um. Prav zato je pomembno, da ob vajah za moč in kondicijo skrbi tudi za jasne misli in umirjenega duha.

Tehtnica

Slog vadbe: Tehtnica obvezno potrebuje prijatelja, s katerim telovadi. Ta ji namreč zagotavlja pravo voljo in motivacijo v trenutkih, ko pomišlja, ali bi skočila v telovadne copate ali ne. Vadba naj ne bo preveč intenzivna, hkrati pa si mora tehtnica dopuščati tudi drobne kulinarične užitke, sicer prehitro izgubi voljo.

Program vadbe: Tenis, golf, badminton, kar koli, kar vključuje tako vadbo kot druženje, ji bo pomagalo ohraniti lepo postavo in zavidljivo kondicijo. Prav tako tudi sprostitveni saloni, kjer se lahko popolnoma preda razvajanju ob sproščenemu klepetu in kar ji pomaga uravnovesiti tako vadbo kot užitek.

shutterstock_175183394.jpg

Škorpijon

Slog vadbe: Ker je ambiciozen, prisega na intenzivno vadbo, največkrat na ekstremne športe. Premagovanje velikih fizičnih naporov je zanj izziv, ki mu pomaga ohranjati mišičasto telo ter mirnega duha.

Program vadbe: Tek na dolge proge, maratoni, triatloni, ekstremno kolesarjenje. Vse to so škorpijonu na kožo pisani športi. Njegov slogan bi se namreč lahko glasil: če boli, deluje.

Strelec

Stil vadbe: Rad potuje, vedno preizkuša novosti ter meša različne sloge vadbe. Z veseljem okuša življenjske avanture in nikoli noče biti zgolj opazovalec. Zanj najboljši športi so tisti, ki vključujejo veliko mero nepredvidljivosti in avanture, kot so, denimo, ekstremno plezanje, pohodništvo in kolesarjenje.

Program vadbe: Hoja in raziskovanje sta zanj najboljša vadba. Prav tako hitra hoja ali tek. Odlična za strelca sta tudi jahanje in joga, ki mu pomagata ohranjati notranji mir.

shutterstock_212399278.jpg

Kozorog

Slog vadbe: Ima močne misli in izrazito sposobnost prisluhniti sebi in svojemu telesu ter dobro ve, kaj mu najbolj odgovarja. Kljub temu rad sledi trendom in preizkuša načine vadbe, ki pri drugih kažejo dobre rezultate. Raje, kot da bi utiral nove poti, hodi po že uveljavljenih in preizkušenih.

Način vadbe: Ima aktiven življenjski slog, zato potrebuje vadbo, ki jo zlahka umesti v svoj natrpani urnik. Najbolj mu ustreza vadba z osebnim trenerjem, ki čas prilagaja njemu. Skupaj z njim pa dosega najboljše rezultate.

Vodnar

Slog vadbe: Družabno bitje odprtih misli, ki hitro sprejema ter usvaja nove ideje. Zanimajo ga najnovejši trendi in oprema, najnovejše tehnike, in čeprav drugi o njih dvomijo in omahujejo s preizkušanjem, je on prvi, ki jim utira pot v vsakdan.

Program vadbe: Postavite si izzive, ki so za druge nedosegljivi. Doseganje teh bo za vas največja motivacija, ki se bo obdržala, dokler ne izpolnite svojih norm. Tedaj si postavite zahtevnejši cilj, ki vam bo nudil dovolj inspiracije, da vas bo vedno držal v pogonu.

Ribi

Slog vadbe: Včasih izgubi voljo za vadbo, a kot čutna in občutljiva oseba dobro ve, kaj je zanjo najboljše in zato sledi zadanemu programu. Z vadbo ne pretirava in se ne loteva ničesar, kar bi postavljalo ekstremne napore in celo bolečine. Za ribo so primernejši mehkejši športi, kot so tai či, joga in pilates.

Načrt vadbe: Tudi zumba, hip hop, ples ali ure salse so za ribe primerne. Prav tako vse aktivnosti, ki so povezane z vodo: plavanje, vodna aerobika, jadranje ... Je pač vodno znamenje.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)