Kako se po prekrokani noči lotiti telovadbe

Telovadba ne pozdravi mačka, a ob njeni pomoči bodo strupi hitreje in lažje zapustili telo.

11.3.2015 ob 1:00

shutterstock_225758005.jpg

Lahkotna rekreacija, med katero se boste spotili po prekrokani noči, bo pripomogla k sproščanju endorfinov, hkrati pa spodbudila, da bodo strupi, ki ste jih vnesli z alkoholom, učinkoviteje zapustili vaše telo.

Za čim boljšo telovadbo po zabavi sledite tem napotkom ...

Pijte vodo, vodo in še enkrat vodo

Pred odhodom v posteljo nujno spijte vsaj en kozarec vode. A ne pretiravajte, da vas ne bo zbujal prepoln mehur in se zaradi tega ne boste naspali. Takoj, ko vstanete, ponovite vajo – nov kozarec vode. Ta vas bo "zagnala", napolnila z energijo in vas pripravila na nov dan. Pravzaprav je ves dan pijte več kot po navadi.

Nikar ne preskočite zajtrka

Krepilen zajtrk po prekrokani noči je nujen. Izogibajte se mastnim sendvičem in si raje privoščite ovsene kosmiče s svežim jagodičevjem in z mlekom ali riževim, ovsenim oziroma mandljevim napitkom. Za piko na i jim dodajte na kolobarje narezano banano, ki odlično učinkuje na telo pred telovadbo.

Izberite pravo obliko telovadbe

Kadar imate mačka, je najbolje izbrati lahkotno telovadbo, kot je, denimo, tek po tekaški stezi, vožnja s kolesom ali obisk joge ali pilatesa. Če se da, telovadite zunaj, na svežem zraku, ki vas bo še hitreje napolnil z novo energijo. Zelo pomembno je, da ves čas telovadbe pijete vodo. Po rekreaciji poskrbite za dobro sproščanje, raztezanje in ohlajanje.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)