Dopust: za bika lenarjenje, za ovna avantura

Za dvojčka dopust pomeni zabavo, za škorpijona izziv in za devico mirno poležavanje.

22.7.2015 ob 11:00

shutterstock_182685458.jpg

Rojeni v različnih znamenjih zodiaka dopust doživljajo drugače. Nekateri prisegajo na aktivnost, drugi na lenarjenje, tretji na nore noči. Kakšne počitnice bodo glede na astrološko znamenje najbolj ustrezale vam?


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična


Za čim boljše uživanje na dopustu si preberite še:

Rak. Tipično morski tip, ki bi najraje pobegnil na samoten otok. Tega največkrat ne stori, a dopusta brez morja za raka ni. Tam večino dneva preživi na plaži. Če do morja zaradi takšnega ali drugačnega razloga ne more, obišče obrežje jezera ali reke. Najraje v intimni družbi, brez glasnih zabav in prevelike gneče.

shutterstock_149655371.jpg

Dvojčka. Za kraj dopusta največkrat izbirajo mesta, kjer so neskončne možnosti za zabave in za spoznavanje vedno novih ljudi. Zanje je pomembno, da se gibljejo v krogu zanimivih oseb, zato je idealno, če lahko vse noči preplešejo in se zabavajo, zjutraj pa na plaži nadaljujejo v istem ritmu. Poletje bi sicer najraje preživeli s potepanjem po prestolnicah, kjer se vedno, zlasti pa zvečer in ponoči, veliko dogaja.

Tehtnica. Zanjo je bolj kot to, kje je, pomembno s kom je. Seveda ji najboljši dopust pomeni tisti v družbi dragih oseb ali osebe, pa čeprav v odročnem kraju ali v malce zapuščenem hotelu ob morju. Tehtnice med počitnicami niso preveč dejavne, poležavajo pa tudi ne. Prisegajo namreč na filozofijo: vsega po malem.

shutterstock_131527322.jpg

Bik. Lenarjenje je za bika idealen dopust. In če je ob njem nekdo, ki je pripravljen ugoditi vsaki njegovi želji, bo imel popolne počitnice. Prija mu morje, a le če lahko na obali poišče hladen kotiček. Plaža ne sme biti predaleč od hotela (šotor ne pride v poštev), seveda pa pričakuje tudi gurmansko ponudbo na nivoju.

Škorpijon. Lokacija za njegov dopust mora nuditi dovolj najrazličnejših možnosti, seveda pa tudi priložnosti za pestro nočno življenje. Počitnice so mu všeč v vseh oblikah: v veliki družbi ali v intimni postavi, nikakor pa ne prenese dolgočasja. Vedno namreč išče dogajanje in razburljivost.

Strelec. Pomembno je, da odpotuje čim dlje. Zanj je pravi dopust v daljnih, eksotičnih krajih, največkrat pa svoje počitnice organizira sam in jih spremeni v niz adrenalinskih dejavnosti v stilu Indiane Jonesa. Strelci so pravi pustolovci, naj bodo v družbi ali sami.

shutterstock_183521318.jpg

Kozorog. Obstajata dve vrsti kozoroga na počitnicah: prvi dopust do potankosti načrtuje: kje, kakšen, koliko časa, s kolikšnimi izdatki in z natančnim razporedom vseh mogočih dejavnosti od dneva do dneva. Drugi tip pa med počitnicami vse izklopi in gre v povsem drugo skrajnost: sproščeno počiva, leži in ne počne prav ničesar. Kot se za dopust spodobi.

Oven. Rad je dejaven in zanj tradicionalni dopust pač ni. Rojeni v tem znamenju ne morejo mirovati. Njihove počitnice so izpopolnjene z raznimi aktivnostmi in raziskovanjem narave: od jutra do mraka. Od planinarjenja do čolnarjenja ali odkrivanja odročnih kotičkov našega planeta.

Lev. Za večino levov počitnice pomenijo gnečo, zabave, divje noči in seveda družbo, kjer bodo opaženi. Torej je lev vedno tam, kjer se kaj dogaja: podnevi na plaži (v opaznih kopalkah), zvečer na kulturni prireditvi (v vpadljivi obleki), ponoči pa na zabavi. Seveda bo poskrbel, da bo opažen tudi tam.

shutterstock_193816721.jpg

Devica. Rojenim v tem znaku ustreza prefinjeno in tiho mesto, kjer lahko v miru preživljajo dopustniške dni, živijo v skladu s svojim zdravim načinom življenja ter imajo na voljo dobro hrano. Prav to so glavni kriteriji, po katerih device izbirajo dopust. Knjiga je na počitnicah zanje obvezna, rade pa obiskujejo tudi muzeje in lokalne znamenitosti.

Vodnar. Na dopust gre najraje s čim več prijatelji. Najpogosteje nima načrta, ampak samo improvizira. Nič ga ne moti neudoben ali star hotel, noče pa ostati vedno na istem mestu. Rad potuje in spoznava nove ljudi ter odkriva skrivnosti življenja in človeške narave.

Ribi. Njihove počitnice so povezane z dopustovanjem ob reki, ob jezeru ali na morju. Vse vrste plaže in plovila so za rojene v tem znaku sprejemljive. Na počitnicah predvsem lenarijo in pozabijo na vse obveznosti, ki jih čakajo doma. Zvečer se ribe rade zabavajo. To si na počitnicah, ko lahko zjutraj poležavajo, lahko privoščijo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)