Naj vam poletna romanca ne zagreni življenja

Poletje je tukaj. Vročina čez dan, malce hladnejše noči, a še vedno dovolj vroče za hitre romance.

9.7.2015 ob 12:30

shutterstock_270790184-bg.jpg

Noč ima svojo moč, sploh poleti na dopustu, ko smo vsi bolj ali manj "izključeni" iz vsakodnevnega stresa, zahtev življenja, sitnarjenja ljudi okoli nas in si želimo zgolj oddiha, spustimo misli na pašo in se predamo zvokom noči.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

A kot je v vsaki lepi zgodbi kanček krute resničnosti, jo ima tudi naše današnje razmišljanje. Mnogi se poleti in ob morju prepuščamo osvajanju, se spogledujemo in se počutimo svobodne, strast nam plapola po žilah. Mislimo si, da so to priložnosti, ki jih ne smemo zamuditi in ki nam dajejo pogum in samozavest. Vse lepo in prav, vendar se hudič skriva v podrobnostih.


Nikar ne spreglejte še:

shutterstock_193816727.jpg

Vse več spolno prenosljivih bolezni

Moja prijateljica dela na infekcijski kliniki. Pravi, da se sploh ne ve in se javno ne izpostavlja, kako zelo se povečuje število diagnoz ljudi, predvsem mlajših generacij, ki so okuženi s spolno prenosljivimi boleznimi. To so tiste, ki se večinoma prenašajo s spolnimi stiki.

shutterstock_255204526.jpg

Osebno menim, da je res nujno deliti takšne informacije, saj se ljudje še vedno premalo zavedamo, o kako resnih posledicah govorimo. Namreč, spolno prenosljive bolezni se širijo (tudi) zaradi velike sproščenosti v spolnosti, ki se je priplazila zlasti v mlajšo populacijo. Verjetno smo tukaj tudi starši slabo ali pomanjkljivo odigrali starševsko vlogo in nismo dovolj natančno ali dosledno razlagali našim najstniškim potomcem, kako se pri spolnih odnosih kvalitetno zaščititi, ne zgolj pred nezaželeno nosečnostjo, temveč tudi pred spolno prenosljivimi boleznimi. Vem, da je mnogim še vedno zelo nerodno govoriti o seksu s svojo odraščajočo hčerko ali sinom, kajti to je še zdaj velik tabu. Mogoče se slepijo, da bodo podučili njihove otroke o varni spolnosti v šoli, kar se tudi počne, a to je res premalo!

*Melita Kuhar je univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in diplomirana socialna delavka, strokovnjakinja za partnerske odnose in vzgojo otrok, ki vodi projekt Svetovalnica.

Preostanek članka si lahko preberete TUKAJ.

Avtorica: Melita Kuhar, priloga ONA

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)