Izbira sončne kreme glede na vaš dopust

Katero uporabiti, se lahko odločimo tudi glede na dejavnosti, ki nas čakajo na dopustu.

2.7.2015 ob 6:30

shutterstock_254319262.jpg

O nujnosti uporabe sončnih krem ni potrebno razlagati. Da en nanos na dan, ko smo na morju ali ob bazenu, ne bo dovolj, naj bi bilo tudi jasno. Še vedno pa se jih premalo zaveda, da moramo sončno kremo uporabljati tudi, ko smo soncu izpostavljeni ob vsakodnevnih dejavnostih, delu ali športnih obveznosti. Prav tako pozabljamo, da je sončna krema več kot priporočljiva za dni, ko sonce prekrijejo oblaki, a UV žarki še vseeno prodirajo skozi.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Uporabljali naj bi vsaj faktor 30, optimalen nanos bi bil, če kremo s faktorjem 50 nanesemo 2 miligrama na kvadratni centimeter oziroma 30 mililitrov na eno telo. Torej če večina pakiranj vsebuje 100 mililitrov kreme, jo porabimo že s tremi nanosi. Vprašanja o uporabnosti lanskih krem so torej povsem brezpredmetna, saj če bi se mazali pravilno, te ne bi ostalo.


Za dobro in učinkovito zaščito si preberite še:

shutterstock_80334283.jpg

Za športne aktivnosti

In kakšno kremo izbrati? Pred nakupom kreme za sončenje pomislite na dejavnosti, za katero jo boste potrebovali. Če sončno kremo potrebujete za športne dejavnosti, so sedaj na voljo kreme prav za to. DM-ova krema SUNDANCE SPORT je transparentni sprej z zaščitnim faktorjem 30, ki ima svež vonj in je poleg tega, da je vodoodporen tudi odporen proti potenju.

Za vsakodnevno uporabo sončne kreme izberite takšno, ki ima značilnosti vaše najljubše kreme (ali ta vlaži, gladi gube ali matira) in ji je dodan zaščitni faktor.

Ko je čisto prevroče

Za dni, ko je vročina neznosna in se nam nanašanje mastnih sončnih krem zaradi potenja upira, bodo prav prišle kreme, ki delujejo hladilno. NIVEA Protect & Refresh hladilni sprej s potisnim plinom zagotavlja več kot le učinkovito zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki: kombinacija učinka mentola in hlapljivih sestavin ustvari hladilno meglico in svilnat občutek na vroči koži. Sprej na koži ne pušča mastnega občutka.

kolaz.jpg

Za izredno občutljivo kožo

Če je vaša koža izjemno občutljiva in morate biti pri nanašanju krem izredno pazljivi, vedno preverite sestavino in število potencialnih alergenov. Velika večina je brez njih, zna pa se zgoditi, da koža vsebuje parabene. Tisti z občutljivo kožo se jim ognite. La Roche Posayeva krema Anthelios z zaščitnim faktorjem 50 nudi visoko zaščito koži, ki je občutljiva na sonce ali netolerantna, oziroma koži, ki je alergična na sonce. Sprej se enostavno nanese na kožo in vanjo izjemno hitro vpije.

shutterstock_78610855.jpg

Za tiste, ki bi bili vseeno zagoreli

Tisti, ki iz dopusta vseeno ne bi prišli povsem beli in vam zagorelo telo pomeni tudi lepo telo, barvo pridobivajte postopoma. Vicheyeva krema Ideal Soleil Bronze nudi visoka raven zaščite pred soncem in porjavelost, ki traja. Krema vsebuje formulo z visoko stopnjo zaščite v kombinaciji z vlažilnim kompleksom, ki zagotavlja optimalno porjavelost kože.

Avtorica: Da. M.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)